Кого вакцинуватимуть на четвертому етапі імунізації від COVID-19

Кого вакцинуватимуть на четвертому етапі імунізації від COVID-19

Фото: Ілюстрація Перший Криворізький

В Україні стартував 4-й етап вакцинації від COVID-19. Щепитимуть людей 18-59 років, які мають супутні захворювання, старших за 60 років. А ще – ув’язнених, персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

У Кривому Розі, за офіційною інформацією Управління преси та інформації міськради, вацинували 37 472 людини. Обидві дози вакцини отримали кілька тисяч людей.

Сьогодні продовжується щеплення пріоритетних груп з попередніх етапів. Це працівники закладів охорони здоров’я, мешканці, персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, маломобільні громадяни, соціальні працівники та священнослужителі, освітяни, військовослужбовці та співробітники інших структур державної безпеки, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, працівники паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави.

Також на підконтрольній українському уряду території щеплюють громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Крім того, вже розпочалася вакцинація організованих колективів, які мають у штаті понад 50 осіб, і хочуть отримати дозу вакцини.

Понад 90 центрів вакцинації в 17 регіонах України щеплюють усіх охочих, хто записався до листа очікування, стверджують держслужбовці.

МОЗ опублікувало рекомендації по повторної вакцинації від коронавируса



Ссылка скопирована в буфер обмена