Держекоінспекція перевіряє перевізників сміття у Кривому Розі

Держекоінспекція перевіряє перевізників сміття у Кривому Розі

Фото: Андрій Мальований

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу разом з фахівцями Офісу ДЕІ у Кривому Розі перевіряє ТОВ «Екоспецтранс». Це підприємство перевозить сміття, яке продукують городяни, на міські полігони.

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомляє, що перевірка підприємства триватиме близько 10 днів. Фахівці обіцяють перевірити всі потужності та території підприємства.

Нагадаємо, що у місті офіційно працюють два полігони для сміття, які знаходяться у Саксаганському та Центрально-Міському районах, куди ТОВ «Екоспецтранс» щоденно вивозить відходи.

Нещодавно послуги цієї компанії здорожчали.

«ТОВ «Екоспецтранс» є монополістом з вивезення твердих побутових відходів у місті, а також експлуатує два полігони.
Остання перевірка підприємства проводилась Держекоінспекцією ще 2017 року. Тоді було виявлено низку порушень, як відсутність проектної документації на розміщення полігонів, а також дозволу на викиди, недотримання вимог поводження з відходами тощо. У 2019 році інспекторів не допустили до проведення перевірки. А 2020 року ДЕІ не змогла здійснити плановий захід контролю через мораторій на такі перевірки у зв'язку з пандемією COVID-19», - говорить Андрій Мальований.



Автор фото: dei.gov.ua

Андрій Мальований говорить, що Держекоінспекція Придніпровського округу, промисловим центром якого є Кривий Ріг, стала лідером за кількістю складених адміністративних протоколів у сфері управління відходами за 5 місяців 2021 року.

Читайте про проблему зі сміттям у Кривому Розі: Чи буде криворіжцям де складати сміття після прийняття рамкового законопроєкту



Комментарии (1)

WMW

18:55, 18 июня 2021

откашляют экологу сколько надо и дальше будут засирать

Ссылка скопирована в буфер обмена