Пресс-релиз

На території балки Північної Червоної у Кривому Розі планують створити геопарк

На території балки Північної Червоної у Кривому Розі планують створити геопарк

Фото: Метінвест

У день охорони довкілля екологи, спортсмени та небайдужі криворіжці ознайомились із територією заповідної зони, аби створити геотуристичний об’єкт. Експерти організували тематичний захід - виїзну нараду щодо створення геопарку на території ландшафтного заказника «Балка Північна Червона», що у Тернівському районі.

Ініціатори створення геотуристичного об’єкту - громадська організація «Міжрегіональне бюро екологічного захисту». Підтримали ідею екологічних правозахисників громадська спілка «Зелений центр Метінвест» та громадська організація «Скелелази Кривого Рогу».

На думку голови Бюро - Василини Нікульнікової, - природоохоронні території мають бути відкритими для відвідувачів. Однак, у той же час самі візитери мають ретельно контролювати свої дії, аби не нашкодити природі.


Кінцева мета ініціативи - створення геопарку, в якому діяльність людини не буде створювати небезпеку для заповідної території і місцевих мешканців. На території планують облаштувати екологічні стежки, місця для науково-практичної діяльності, скелелазні траси та наметові містечка.



Комментарии (4)

злой пенсионер

15:52, 07 июня 2021

Вот это дело!

Белла

16:25, 07 июня 2021

Ты не злой пенсионер),а очень оптимистичный и жизнерадостный))
Меняй ник!)))

0

17:38, 07 июня 2021

Будет где бухнуть аборигенам......

yurass

21:15, 07 июня 2021

Я извеняюсь, а где там уникальные геологические обьекты?!

Ссылка скопирована в буфер обмена