Пресс-релиз

Метінвест підтримує програми дитячого розвитку у Кривому Розі

Метінвест підтримує програми дитячого розвитку у Кривому Розі

Фото: Метінвест

У День захисту дітей пропонуємо згадати, як працює у Кривому Розі партнерська мережа дитячих центрів Kids Education, яка була відкрита за фінансового сприяння компанії Метінвест. Координує співпрацю дошкільних закладів ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Наприкінці 2019 року у Кривому Розі презентували мережу навчально-розвивальних комплексів для дітей Kids Education. Організатори - криворізькі підприємці, які вирішили об’єднати корисні для містян ініціативи із власним бізнесом. До проєкту увійшли 17 центрів розвитку, що розташовані у різних районах міста - від Тернівського до Інгулецького.
Керівники центрів - випускники програми «Школа соціального підприємництва», яку у нашому місті ініціювала ГО «Криворізька фундація майбутнього». Під час навчання учасники отримали навички ведення корисного для міста соціального бізнесу. Після завершення курсу слухачі запропонували створити у Кривому Розі мережу дитячих центрів. Ініціативу місцевих підприємців фінансово підтримала компанія Метінвест.

«Разом із нашими давніми партнерами, компанією Метінвест, ми реалізували багато корисних ініціатив, у тому числі і освітніх, інфраструктурних програм для вишів, шкіл та позашкільних закладів освіти. Два роки тому ми ініціювали програму підтримки малого та середнього бізнесу. Криворізькі підприємці успішно опанували основи соціального підприємництва і реалізували свої стартапи – відкрили центри дітячого розвитку.

На проєкт розвитку соцпідприємництва у Кривому Розі Метінвест направив близько 4 млн грн. Завдяки спільним зусиллям та небайдужості учасників мережі Kids Education, маленькі криворіжці навіть у найвіддаленіших районах міста зможуть отримати якісне навчання, а освітяни - роботу»
, - зазначила директорка громадської організації «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко.

Центри розвитку дошкільнят застосовують отримані знання на практиці вже другий рік поспіль. За цей час заклади набули позитивної репутації серед містян. Розвитком дітей займаються у центрах «ТалантВілль» (Саксаганський район), «Вундеркінд» та Smartik (Центрально-Міський район), «Монтессорі» (Покровський район), «ПізнавайКА» (Довгинцівський район), Happy Code (Інгулецький район) та інших.



У кожному окремому закладі розробили власні методики виховання та навчання. Для раннього розвитку малюків практикують заняття із мамами. Це дозволяє матері налагодити емоційний контакт з дитиною. Дітям від трьох років пропонують заняття з англійської, курси підготовки до школи та дитячий фітнес. У міні-садочках на базі центрів розвитку дітей навчають правилам гігієни, а старших дітей привчають слідкувати за молодшими.

«Мета створення партнерської мережі центрів розвитку Kids Education - об’єднати зусилля для розвитку та навчання дітей у Кривому Розі. Ми змогли організувати роботу центрів і для малечі, і для їх батьків - діти реалізовують свої творчі здібності та навчаються за новітніми освітніми програмами та авторськими методиками. А батьки – задовольняють свої запити у якості освіти дітей від 0 до 15-16 років. Крім того, робота кожного центру – це нові робочі місця для криворізьких педагогів та альтернативна можливість ділитися своїми знаннями і отримувати за свою працю гідну винагороду», - підкреслила засновниця Сімейного клубу «Монтесорі» Ірина Неговора.

Серед інших напрямків діяльності центрів такі: садочок із денним перебуванням, курси малювання та вокалу, студія програмування та робототехніки, бізнес-школа для дорослих, ІТ-студія та навіть сексуальна просвіта. Дітей навчають акторській майстерності та створенню анімації, розвивають почуття слуху та ритму. Для проведення часу із родинами у центрах влаштовують творчі зустрічі дітей та батьків. На заняттях використовують сучасні засоби навчання, вікові іграшки та інтерактивне обладнання. Можливість використовувати таке обладнання центри отримали за фінансової підтримки Метінвесту.

Відвідувати заняття у центрах розвитку можуть і діти співробітників підприємств Метінвесту у Кривому Розі. Компанія підтримує родини власних робітників - одна із опцій соціальної програми «Мій вибір» передбачає навчання дітей, їх творчий розвиток та підготовку до школи. Для таких родин у закладах партнерської мережі Kids Education діє програма лояльності.

Нагадаємо, що за фінансової підтримки Метінвест за ініціативи «Криворізької фундації майбутнього» у трьох вишах Кривого Рогу створили кімнати матері та дитини.

Цього тижня, 6 червня, компанія Метінвест святкує 15-річчя. Впродовж усіх років на криворізьких підприємствах компанії знайшли підтримку сотні освітніх проєктів. В рамках програм соціальної відповідальності «Місто нашими руками», ClassMetinvest, Fest Metinvest, «Мій клас найкращий» тисячі учнів криворізьких навчальних закладів отримали нове обладнання, сучасні шкільні кабінети та спортивні зали, мультимедійну апаратуру та змогли обладнати шкільну територію.

Комментарии (5)

90897

17:08, 01 июня 2021

***Инвест в своем репертуаре...

Ирбис

18:01, 01 июня 2021

Всё-равно столько кружков и секций, как при совке, сейчас нету.

IvanSP

19:36, 01 июня 2021

особенно лагеря при Сталине - прекрасная возможность для развития народа)

IvanSP

19:34, 01 июня 2021

Чем больше вкладывать в развитие детей, тем сильнее будет страна в будущем

Лариса19

22:11, 01 июня 2021

Сегодня весь мир празднует День защиты детей. Это важное напоминание о том, что дети нуждаются в нашей заботе, а взрослые несут ответственность за подрастающее поколение

Ссылка скопирована в буфер обмена