Чому відмова у прийнятті заяви до першого класу є незаконною

Чому відмова у прийнятті заяви до першого класу є незаконною

Фото: Ілюстрація Першого Криворізького

У закладах загальної середньої освіти триває прийом заяв для зарахування до першого класу. Деякі батьки майбутніх українських школярів скаржаться, що у навчальних закладах відмовляють приймати заяву на зарахування дитини до 1 класу. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов нагадав батькам, що відмова є незаконною.

Зазначимо, що першочергове зарахування триває з 31 травня по 1 червня включно. До 31 травня батьки мають подати заяву й пакет усіх необхідних документів.

«На жаль, ми продовжуємо отримувати скарги від батьків на те, що у деяких школах батькам безпідставно відмовляють у прийомі заяв.

Я обурений такими свавільними діями керівників шкіл, і вже неодноразово наголошував, що такі дії є грубим порушенням прав громадян.

Ніщо не може бути підставою відмовити у прийнятті заяви від громадянина, якщо вона оформлена відповідно до вимог статті 5 Закону України “Про звернення громадян», - пише Сергій Горбачов.

Освітній омбудсмен радить батькам, якщо відмовляються прийняти заяву, незважаючи на пояснення щодо неправомірності такої відмови - викликати наряд поліції та складати акт про порушення ваших законних прав.

Коли у школах Кривого Рогу закінчиться навчальний рік


Комментарии (3)

Ирбис

12:22, 22 мая 2021

Комментарий удален из-за нарушений правил пользования сайтом

С душою

12:28, 22 мая 2021

Скорее всего без прививок хотят пролезть, а для нас пишут "безпідставно".

Лeдькa

08:43, 31 мая 2021

оно то да, но если ребенок начнет учится в школе через полицию то учителя его просто сожрут, это ж натуральный серпентарий. Хотя свои права однозначно отстаивать нужно

Ссылка скопирована в буфер обмена