Чілдрен Кінофест оголосив програму

Чілдрен Кінофест оголосив програму

Фото: Первый Криворожский

До конкурсної програми восьмого Міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест», який відбудеться в гібридному форматі, увійшли 7 фільмів. Аудиторія обере найкращий серед них.

Цього року частину фільмів покажуть у кінотеатрах із 28 травня до 2 червня, а частину – онлайн з 28 травня до 6 червня на сайті online.childrenkinofest.com.

Розпочнеться Чілдрен Кінофест з фантастичної анімаційної стрічки Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картина вже отримала Приз глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо». Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив її, але він таємниче зникає.

У кінотеатрах покажуть ще три картини з конкурсної програми. Історичну драму «Як Гітлер вкрав рожевого кролика», яку відзначено Баварською та Німецькою кінопреміями. У стрічці йдеться про дев’ятирічну дівчинку, сім’я якої змушена тікати з рідної Німеччини після приходу до влади нацистів.

Ще аудиторії покажуть французько-бельгійський фільм «Полі» розповість про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі та комедію «Хлопчик-гусак», як визнали кращою дитячою стрічкою 2020 року за версією Данської кіноакадемії.

Ще три фільми конкурсної програми транслюватимуть онлайн: нідерландську сімейну комедію «Джекі та Опієн», норвезьку пригодницьку документальну картину «Арктичні верблюди» та шведську фантастичну стрічку «Самі в космосі».

На ретроспективному показі, який проходитиме у кінотеатрах та онлайн, глядачам продемонструють пригодницький анімаційний фільм «Лисенятко Вук». Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981 році. Саме Вук став натхненням для іміджу цьогорічного Чілдрен Кінофесту.



Онлайн покажуть фільм-закриття фестивалю – українську фантастичну пригодницьку стрічку «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка, яка минулого року отримала нагороду Чілдрен Кінофесту. Головний герой фільму, 12-літній школяр Макс знаходить балончик з нанофарбами, і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

У межах Чілдрен Кінофесту покажуть (в кінотеатрах і онлайн) 12 стрічок-фіналістів П'ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми.

Переможців визначить журі українських кінематографістів – режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

Глядачам запропонують проголосувати та обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій». Фіналістів оголосять 19 травня.

«Я дуже радий, що в цьому році ми зможемо хоча б частково показувати фільми в кінотеатрах, і дуже сподіваюсь, що вже найближчим часом темні зали та великі екрани повернуться до нашого щоденного життя. Як і завжди, ми відібрали фільми для дітей та підлітків від 4 до 13 років, але закликаємо долучатися до переглядів цілими родинами, адже головною місією нашого фестивалю є розвиток якісного сімейного дозвілля. Цьогорічна програма насичена фантастичними пригодами, справжньою дружбою, спілкуванням з тваринами та навколишнім світом, але моєю улюбленою програмою є конкурс дитячих робіт, оскільки саме в ній ми можемо побачити перші роботи майбутніх зірок українського кіно», — Ілля Дядик, програмний директор Чілдрен Кінофесту.


Комментарии (3)

Альфонс Додэ

20:04, 17 мая 2021

Што ? Кто огласил и зачем ?

Крошка енот

20:48, 17 мая 2021

Хорошее мероприятие , детям да и взрослым будет интересно,семейная вылазка всегда на пользу,объединяет)

Ирбис

20:48, 17 мая 2021

Помню когда-то была такая интересная движуха, 1000.000 детей для Украины. Лет пятнадцать назад, вроде.

Ссылка скопирована в буфер обмена