Почалася реєстрація на додаткову сесію ЗНО 2021 року

Почалася реєстрація на додаткову сесію ЗНО 2021 року

Фото: Ілюстрація Першого Криворізького

6 травня стартувала реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Вона триватиме до 18 травня.

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що право на реєстрацію в цей період мають особи, які:

- не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації і проживають (перебувають) на території, на якій встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану;

- брали участь в антитерористичній операції та/або у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період;

- проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації;

- за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах;

- мають проходити державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, але з поважних причин не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (реєструються для участі в додатковій сесії лише з навчальних предметів, із яких їм будуть зараховані результати ЗНО як оцінки за ДПА).

Нагадаємо, що у Кривому Розі на ЗНО з української мови зареєструвались 7 тисяч осіб.

Щоб зареєструватися на додаткову сесію ЗНО, потрібно правильно вибрати категорію та створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», на сайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА».

Для реєстрації також необхідно підготувати комплект документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл/ліцеїв/гімназій, студентів закладів професійно-технічної освіти і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти) або надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років).

Комплект реєстраційних документів має містити:

  • оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;
  • заяву для участі в додатковій сесії (формується автоматично одночасно з реєстраційною карткою);
  • засвідчену копію паспорта громадянина України;
  • засвідчену копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • за потреби інші документи (медичний висновок про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації іноземною мовою).
Дату подання реєстраційних документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті. Рекомендації щодо реєстрації для участі в ЗНО розміщено в розділі «Процедура реєстрації».


Ссылка скопирована в буфер обмена