Школи самі можуть вирішити, коли закінчувати навчальний рік, — МОН

Школи самі можуть вирішити, коли закінчувати навчальний рік, — МОН

Фото: Первый Криворожский

Рішення про терміни завершення навчального року українські школи ухвалюватимуть самостійно, враховуючи обов'язкову норму — 175 навчальних днів впродовж року. Але у більшості регіонів навчальний рік триває за планом, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Начальник головного управління шкільної освіти МОН Юрій Кононенко повідомив, що згідно з законом, навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня.

«Але в Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так. І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання», — сказав Юрій Кононенко.

В Україні також є школи, більшість з них в західних регіонах України, де часто через надзвичайні ситуації продовжувалися канікули. Тому можливо, там буде необхідність продовжити навчання в червні. Але це може стосуватися й інших регіонів, тому що це є прерогативою школи, це вирішує адміністрація.

Наразі криворізькі школярі через пандемію вчаться дистанційно.


Редактор: Софія Скиба

Комментарии (3)

Моряк Папай

12:43, 21 апреля 2021

лайфак. за 5 месяцев быстро проходите программу, остальное время каникулы

Ирбис

13:06, 21 апреля 2021

Та давайте уже по домам распустите детей, пусть отдохнут перед тяжёлой работой на чужбине)

asiatent

20:13, 21 апреля 2021

Какие школы, окончательно разрушили систему среднего образования. Вообще перед выборами надо говорить какие гадости планируют против народа и страныи и втихаря идут с этим на выборы под другими обещаниями и лозунгами. Пока за обман избирателей не будут наказывать - толку не будет.

Ссылка скопирована в буфер обмена