Пресс-релиз

Метінвест модернізує рудозбагачувальну фабрику на Північному ГЗК

Метінвест модернізує рудозбагачувальну фабрику на Північному ГЗК

Фото: Метінвест

На першій рудозбагачувальній фабриці Північного ГЗК після капремонту введена в експлуатацію технологічна секція № 23. На відновлення обладнання Метінвест спрямував близько 190 млн грн.

Основне устаткування оновили на всіх дільницях - подачі руди, подрібнення, сепарації, гідроциклонів і піскових насосів. Установили головний і два доподрібнювальних кульових млини. Для підвищення зносостійкості застосували гумово-металеву футеровку. Замінили конвеєри подання руди, спіральний класифікатор, дешламатори, зумпфи, насоси та напірні трубопроводи.

Сучасне обладнання з підвищеною напругою магнітного поля придбали на дільницю I-IV стадії сепарації. Для досягнення стабільних якісних показників на основній та контрольній класифікації використали високоефективні батареї гідроциклонів POLYTECH, виготовлені індивідуально під технології фабрики.

Паралельно завершили перший етап проєкту з автоматизації секції. На другому етапі для зниження електроспоживання збагачувачі планують встановити частотні перетворювачі.

Відповідно до вимог охорони праці та промбезпеки на всіх дільницях секції встановили нові опорні металоконструкції, перехідні майданчики, майданчики обслуговування. Для безаварійної роботи секції оновили кабельно-провідникову продукцію та електрообладнання.

Найближчим часом збагачувачі планують вийти на навантаження 85,1 т концентрату на годину з якістю продукції не менше 65,8%.

«Інвестиції в оновлення виробничих потужностей - це стабільна робота комбінату. Цьогоріч Північний ГЗК продовжить модернізацію фабрики на дільницях подрібнення і магнітної сепарації. Перехід на сучасні технології дозволить збільшити обсяги виробництва, підвищити конкурентоспроможність готової продукції та поліпшити умови праці на робочих місцях»,- зазначив генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков.


Загалом у 2021 році на відновлення техніки й обладнання, капітальні ремонти будівель і споруд підприємства планується інвестувати 1,6 млрд грн.

Комментарии (12)

_jAZz_

11:59, 19 апреля 2021

жесть
аццкие машины, как по Кингу)

Посторонним В

14:42, 19 апреля 2021

Думал, что на время всех эти карантинонепоняток и пандемии приостановят модернизации, а нет. Это хорошо.

Sergi

14:46, 19 апреля 2021

то что на предприятии происходит постоянный ремонт и модернизации, говорит о положительном росте в компании, значит за работу можно не переживать, а в данное время это очень важно

Rico

14:55, 19 апреля 2021

Спасибо Вам, Ринат Леонидович, за наше счастливое детство.

Rico

15:05, 19 апреля 2021

Посторонним В, Sergi и прочие патриоты Метинвеста, вам хоть платят? Иначе за бесплатно такое выписывать это себя не уважать.
Кого вы прославляете? Монополиста, который своим работягам по 5-7 тысяч платит. Так мало того что платит копейки, так ещё и мы работаем в свинячих условиях, на полумертвом оборудовании.
Того кто выкачивает с наших недр последнее, а в замен платит копейки? Того кто плевать хотел на своих работчих, на обычных жителей в пром.зоне, на инфраструктуру?
Вы посмотрите на Північне сяйво, на ДК Первомайский, на дорогу возле Первомайского карьера, на дорогу между СевГОКом и ЦГОКом. Посмотрите на эти тепловозы которые дымят, на ЦПО-1, ЦПО-2.
Это просто мерзость. Всё что может делать Метинвест - это громко кричать о псевдоуспехах.
Уже более 15 лет как СКМ и Метинвест прибрали всё к своим рукам, а для обычных работяг ничего не меняется.

Шериф

15:05, 19 апреля 2021

Мало, нужно больше , еще и еще ....

Син Ахметова купив віллу у Швейцарії за 2 млрд гривень, - Лещенко

За даними Сергія Лещенка, вілла розташована в передмісті Женеви, у Везеназі.
Родина українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала у швейцарському кантоні Женева віллу за 2 мільярди гривень для сина Даміра Ахметова.
Про це заявив член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко на YouTube і на шпальтах видання "Kyiv Post".
За даними Лещенка, старший син Ахметова Дамір 7 грудня 2020 року придбав віллу в передмісті Женеви, у Везеназі.
Лещенко заявив, що "2 мільярди гривень - це гроші, які цей клан (Ахметова) вивів і цей клан мав би заплатити "Українській залізниці".
Він уточнив, що у 2020 році УЗ отримає збитки через те, що деякі олігархи "не сплачують справедливих тарифів за транспортування залізної руди, натомість акумулюють свої кошти за кордоном і купують за них нерухомість".

kok

19:40, 19 апреля 2021

А он приедет родину защищать? Русские на подходе...

sandro1

20:45, 19 апреля 2021

Лещенко о своей премии переживает видать) Путь расскажет, что он там в набсовете такого делает, что получает зп в размере 1200 млн. грн\мес

Бозя

15:32, 19 апреля 2021

Ачечи или ачёчи и масочка день ночь 48. Ай рабы послушные...
Вроде бы даже по территории ходят в очках, ну когда в робе. А вот по той же территории идут на баню и обратно без ***в. Ба яка охрана труда дышло образная вроде бы и комплекс мер а работает как то выборочно. Кто в теме тот видет смысл и изюминку, что не о защите Вашей беспокоится, а чтобы нагибать Вас!

Rico

17:17, 19 апреля 2021

Нагнуть работягу - дело святое.

sandro1

20:42, 19 апреля 2021

в первую очередь о своей безопасности должен беспокоится сам лично, правила ТБ выполняются не для начальника, не для мастера, а для себя

IvanSP

21:56, 19 апреля 2021

это хороший знак для работников, есть уверенность в будущем. потому что если не инвестировать в предприятие, оно обречено на провал.

Ссылка скопирована в буфер обмена