Пресс-релиз

Власний шлях: компанія Метінвест допоможе сільським громадам створити стратегію розвитку

Власний шлях: компанія Метінвест допоможе сільським громадам створити стратегію розвитку

Фото: Метінвест

В Лозуватській та Петрівській сільських громадах почали розробку багаторічної стратегії розвитку населених пунктів. Створення детального плану змін у громадах, з урахуванням їхніх потреб та можливостей – частина меморандуму про соціально-економічне партнерство з Центральним ГЗК компанії Метінвест. Координує розробку стратегії ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Для створення покрокової інструкції по перевтіленню сільських громад запрошені експерти виконають повний аналіз нагальної ситуації. Організація раніше розробила стратегію розвитку UNIT.City та проєкт ревіталізації ВДНГ в м. Київ, а також стратегії розвитку культури і спорту в м. Маріуполь. Петрівщина представлена 38 населеними пунктами, Лозуватчина – 32, тож спочатку відбудеться детальний аудит можливостей і потреб громад.

«Для успішного розвитку кожна громада має передусім визначитись із власними сильними сторонами, так би мовити - суперздібностями. Вони допоможуть обрати першочергові напрямки розвитку. Стратегія – це далекоглядні плани економічної стабільності і постійного наповнення бюджету, активна участь населення у вирішенні спільних питань, а також комфорт для мешканців і високий рівень їхнього життя. Це все - результати якісного втілення стратегічних планів», - розповіла керівниця експертної організації BigCityLab Вікторія Тітова.

Стратегії громад складатимуться з трьох блоків. Економічний розділ визначить головні сфери діяльності місцевих рад, а також ті, що потенційно можуть дати додатковий прибуток громаді і визначити її розвиток на перспективу. Як приклад – мальовнича природа Лозуватчини може дати поштовх до розвитку туристичного напрямку, разом з яким з’явиться нова інфраструктура, робочі місця та надходження до бюджету.




Для успішного втілення планів необхідно побудувати систему ефективного управління в селищних радах. В стратегії будуть передбачені заходи з навчання менеджерів, звітність про виконання планів, система оцінки роботи, а також громадський контроль.

«Важливо, щоб кожен мешканець відчував себе причетним до позитивних змін. Відповідальність за спільне майбутнє, спільні прагнення допоможуть зробити розвиток громад більш ефективним. При створенні плану ми розробимо методики долучення жителів до обговорень і прийняття рішень, проводитимемо стратегічні сесії. Мешканці зможуть висловити свої ідеї, сенси, бачення, а далі стати активними учасниками їх реалізації», - підкреслила директорка ГО «Криворізька фундації майбутнього» Олена Лещенко.

Документ також міститиме плани з підвищення якості життя. В цьому розділі буде проаналізовано потреби мешканців, а також передбачені заходи із розвитку місцевої освіти, спорту, медицини, благоустрою.




«Розробка стратегії дасть громадам розуміння свого шляху та інструменти для втілення проєктів, важливих для майбутнього всіх жителів. Ми запросили для цього досвідчених експертів, що сформують індивідуальні рекомендації для Петрівської та Лозуватської місцевих рад. Разом з тим, в рамках діючих меморандумів, ми продовжимо допомагати втілювати ініціативи, що покращують рівень життя у селах. Певен, така ефективна взаємодія, щира зацікавленість всіх сторін гарантують гарний результат для всіх мешканців», - сказав генеральний директор Центрального ГЗК Дмитро Шевчик.

Нагадаємо, Центральний ГЗК компанії Метінвест цьогоріч вперше підписав меморандум про співпрацю з новоствореною Лозуватською громадою. Розвиток Петрівської селищної ради підприємство підтримує з 2014 року.



Комментарии (7)

Rico

10:25, 08 апреля 2021

О май гад, спасибо, батяня.
Ещё перестать говном-концентратом дышать, но то такое...

Dimon1

10:56, 08 апреля 2021

Коли Метінвест (ЦГЗК) Мирівськом допоможе вже??? Забутий Богом район та його мешканці!!!

Sergi

12:02, 08 апреля 2021

если есть громада, должны быть и лидеры, думаю стоит у них спрашивать к кому они обращались за помощью

Воскресный перфоратор

11:32, 08 апреля 2021

Гыыы . Скажите кто нибуть меХинвесту , хорош в посадках тырить молодые деревца и сажать их на показуху , типа , во какие мы красавчики.

Sergi

12:01, 08 апреля 2021

было бы замечательно, чтобы большие компании следовали такому примеру, потому что громадам очень тяжело и что делать в большинстве случаев они не знают

Irina Kovalchuk

13:15, 08 апреля 2021

От стратегии развития много что зависит. Без неё все будет стоять на одном месте. Так что помощь такая очень востребована

sandro1

22:36, 08 апреля 2021

Дам бесплатный совет, привлекайте к обсуждениям побольше молодежи, наши светлые головы, со свежими и креативными взглядами

Ссылка скопирована в буфер обмена