У Кривому Розі нема черг на проведення ПЛР, — заява

У Кривому Розі нема черг на проведення ПЛР, — заява

Фото: fernando zhiminaicela с сайта Pixabay

У Кривому Розі немає черг на проведення ПЛР-досліджень для пацієнтів та пацієнток із підозрою на коронавірус.

Таку заяву вчора зробив начальник Управління охорони здоров’я виконкому Криворізької міської ради Костянтин Мурашко, спілкуючись із журналістами.

Читачі «Першого Криворізького» регулярно звертаються у редакцію зі скаргами та проханням порадити що робити, коли сімейні лікарі відмовляються одразу робити ПЛР-тести після отримання швидкого тесту на коронавірус. Медики аргументують це великими чергами. Пацієнти, побоюючись за майбутнє ставлення лікарів просять не розголошувати їхні імена.

«ПЛР в комунальних лабораторіях виконуються протягом доби! Вранці доставили — відповідь до кінця дня. Доставили ввечері — відповідь наступного дня у першій половині.

Є можливість отримання результата в електронній формі [...] У наc немає в лабораторіях біологічного матеріалу, який би було доставлено і не відпрацьовано протягом доби»
, — коментує питання щодо черг Костянтин Мурашко.

Чиновник говорить, що у разі наявності позитивного результату швидкого тесту на антиген, можна вже вважати, що людина інфікована COVID-19 і додає: «...ПЛР виконується за показаннями або протоколами згідно визначених термінів».

Сьогодні у Кривому Розі підтверджено інфекцію у 157 людей: 98 осіб, вже перебували у стаціонарі, 59 лікуються амбулаторно.
Всього нині у місті 3 063 пацієнтів, які лікують COVID-19, із них — 160 не мешканці міста.

Загальна кількість подолавших вірус – 11 483. За добу – 140.

За минулу добу померло п'ятеро людей — троє жінок і двоє чоловіків різного віку від 40 до 80+ років.Всього з початку пандемії у Кривому Розі померло 554 людини.



Комментарии (6)

Sia

15:40, 01 апреля 2021

К.Мурашко, вы космонавт?

С душою

16:06, 01 апреля 2021

Сказки рассказывает... ПЦР делают минимум через 3-4 дня. Поэтому очередь есть и немалая

ЗМГ

19:08, 01 апреля 2021

Yачальник Управління охорони здоров’я виконкому Криворізької міської ради Костянтин Мурашко, почему Вы, мягко говоря, ВРЕТЕ?... У меня соседка, три дня с КОРОНОЙ, семейный врач даже не пришел... Колет родная сестра соседки,, медик... И нужно ИДТИ в Семейную Амбулаторию, на прием к Семейному Врачу... С Ковидом!!! Костянтин Мурашко, это по Вашему БОРЬБА??? А если Вас свалит эта НЕЧИСТЬ?...

Воскресный перфоратор

19:11, 01 апреля 2021

Кому они нах нужны ???

kotkit

20:21, 01 апреля 2021

Вакханалия с направлениями на тесты, рентген, дозвонится семейному врачу трудно, они могут и через день перезвонить. Домой к тяжёлым больным трудно вызвать врача , а толку, что приходят, часто и пневмании уже врачи не слышат. Декларации заключили а получается нужно выполнять назначение, так и сидят многие и с пневмонией не зная об этом , а антибиотики сейчас всем назначают , но не всем помогает и противопоказания есть. Пациент доверяет врачу а по факту его дурят и с диагнозами и лечением.
Ну ладно пять - десять нерадивых семейных врачей на город. Так нет , такая вакханалия продолжается уже скоро как год и не собираются прекращать. А в стационарах ,что ? Без взяток и залечить могут , тем более им списать на хронические болезни не проблема, а посмертно анализы на коронавирус не берут. Так, что врать когда многих так кинули и обманули с диагнозами и лечением.
а потом ещё рассказывать сказки, это ещё наглость надо иметь.
Хотя оно само давало команду врачам ,что госпитализировать только с серьезными хроническими болезнями и то смотреть на тяжесть.
А как смотреть если они ни тестов не делали, не обращали внимание даже на постоянную высокую температуру.
Расчет у них ,что все не умрут, зато деньги тратить не надо на короновирусных в стационарах, проще списать потом на общую смертность и все.

ЗМГ

21:30, 01 апреля 2021

Мне нечего добавить... В точку!

Ссылка скопирована в буфер обмена