Провокація і фарс: криворізьким АТОвцям не дали право отримувати гроші замість землі

Провокація і фарс: криворізьким АТОвцям не дали право отримувати гроші замість землі

Фото: JESHOOTS.com з Pexels

У Кривому Розі місцеві депутати сьогодні, 31 березня, не схотіли прийняти рішення про виплату грошової компенсації учасникам АТО та ООС, які не хочуть або не можуть отримати земельні ділянки під забудову. Питання не внесли до порядяку денного.

Під час засідання депутатських комісій минулої п'ятниці депутатка Світлана Сова від партії «Сила людей» сказала колегам, що у місті є учасники Антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил, які не можуть отримати земельні ділянки під забудову - вони закінчились. Депутатка Тетяна Чередниченко сказала, що інформація щодо земель є і у публічній кадастровій карті.

Тому на розгляд депутатів було внесено проєкт рішення про грошову компенсацію за добровільну відмову від права одержання земельної ділянки учасниками АТО/ООС та сім’ями загиблих учасників АТО/ООС винесено не було.

Депутатка від «Блоку Вілкула«Українська перспектива» Вікторія Самойленко назвала такий проєкт рішення, внесений депутатом Юрієм Милобогом, провокацією.

Депутат Олександр Піскун від «Блоку Вілкула«Українська перспектива» назвав такий проєкт рішення «дешевим фарсом».

Депутат Денис Векленко, обраний від партії «Слуга народу», сказав, що кожен може проголосувати так, як хоче, але розглянути питання треба.

Віра Вернигор, голова групи, яка займається кілька років виділенням ділянок учасникам АТО, звернулась до депутатів із проханням виступити на сесії. Таке право їй надали.

Вона сказала, що членів їхньої робочої групи не запрошують на новостворену комісію, яку очолює депутатка Самойленко.

Віра Вернигор вважає, що треба дотримуватись законів України і не можна позбавляти права учасників АТО та ООС права отримання земельних ділянок. Зауважимо, що у проєкті, поданого депутатом, не йде мова про позбавлення такого права - пропонувалось право відмовитись від права одержання земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва та встановити розмір компенсації - 50 розмірів прожиткого мінінмуму.


Зазначимо, що аналогічна практика грошової компенсації учасникам АТО, які не хочуть чи не можуть отримати земельну ділянку, діє ще з 2016 року у Львові,із 2020-го - у Черкасах, подібні рішення приймали місцеві ради і в інших містах України, говорить депутат Юрій Милобог (обраний від партії «Сила людей»).

Депутати не підтримали внесення в порядок денний цього проєкту рішення.

скріншот з прямої трансляції
А мер сказав, що відсутність земельних ділянок для передачі їх учасникам АТО для будівництва - це суб'єктивна думка депутата.

Інші новини із сесії міської ради

Ссылка скопирована в буфер обмена