Пресс-релиз

На ЦГЗК реалізували енергоефективний проєкт на фабриці огрудкування

На ЦГЗК реалізували енергоефективний проєкт на фабриці огрудкування

Фото: Метінвест

На Центральному ГЗК компанії Метінвест продовжують оновлювати обладнання для ефективного споживання енергії у виробництві. Так, на фабриці огрудкування модернізували систему управління вентилятором обпалювальної машини. Завдяки переоснащенню комбінат заощаджує близько 30% електроенергії на його роботі.

Проєкт реалізували в рамках співробітництва підприємства з енергосервісною компанією YASNO Efficiency.

Серед нововведень - автоматичне регулювання швидкості приводу вентилятора Д-4Б завдяки високовольтному частотному перетворювачу, який реагує на рівень розрядження в горні обпалювальної машини ОК-324. Раніше подачу повітря оператор регулював вручну. В рамках проєкту додатково змонтували системи пожежної охорони та кліматконтролю в приміщенні, де встановлено перетворювач частоти. Для керування вентилятором і нагляду за його роботою у диспетчерській встановили дистанційний пульт.

Встановлення перетворювача частоти зменшило споживання електроенергії, забезпечило плавний пуск електродвигуна вентилятору без додаткових навантажень на агрегат, а також збільшило ресурс експлуатації обладнання.



«На ЦГЗК ми системно впроваджуємо інноваційні технології у виробництві. Це підвищує енергоефективність технологічного обладнання, зменшує собівартість готової продукції комбінату та забезпечує безпечні умови праці на кожному робочому місці. Це вже восьмий енергосервісний проєкт, який було впроваджено в межах співробітництва комбінату з YASNO Efficiency», – пояснює генеральний директор Центрального ГЗК Дмитро Шевчик.

Нагадаємо, раніше на Центральному ГЗК вже встановили частотно-регульовані приводи на насосах збагачувальної фабрики. Модернізували освітлювальні системи на фабриках підприємства, чим покращили освітлення робочих місць співробітників. На шахті ім. Орджонікідзе створили компресорну станцію з системою рекуперації тепла.


Комментарии (5)

Sergi

14:03, 12 марта 2021

абсолютно правильное решение, которое позволит не только экономить, а еще и сокращать потребление, что в условиях изменения климата очень важно

Spez

16:39, 12 марта 2021

Да ещё и сократить численность обслуживающего персонала - ты про это за был сказать ?

ИнжЫнЭр

20:23, 12 марта 2021

Ну и что? Барину бабки наращивать теперь? ИТР уже думает про рабочие специальности. А рабочие опять про Польшу. Скоро одни директора останутся с таким подходом к людям

IvanSP

23:38, 12 марта 2021

есть такое высказывание, что сэкономленные деньги - это тоже ЗАРАБОТАННЫЕ)

sandro1

00:17, 13 марта 2021

В Украине с нестабильной экономической средой, предприятия все чаще вырабатывают внутренние механизмы борьбы с ее негативным влиянием

Ссылка скопирована в буфер обмена