СБУ продовжує розслідувати справу щодо екоциду у Кривому Розі

СБУ продовжує розслідувати справу щодо екоциду у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований повідомив під час інтерв’ю журналістам «Першого Криворізького», що Служба безпеки України продовжує розслідування кримінальної справи проти промислового підприємства міста - «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, що у 2019 році СБУ відкрила справу за статтею 441 Кримінального кодексу України «Екоцид». Тоді правоохоронці провели обшуки, під час яких виявили на підприємстві ймовірне перевищення рівня радіаційної безпеки.

«За моєю інформацією, стаття 441 Кримінального кодексу України «Екоцид» відкрита, ведуться слідчі дії по відношенню до АМКР. Про стан перебігу справи я не можу інформувати. Наразі ми комунікуємо з СБУ», - каже Андрій Мальований.

Також Андрій Мальований розповідає, що планова перевірка ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» інспекторами Державної екологічної інспекції запланована на квітень 2021 року.

Спеціалісти ДЕІ планують перевірити також будівництво хвостосховища «ІІІ карта» на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Оновлено о 18:04 після наданння коментаря пресової служби АМКР.

Артем Філіп’єв, заступник генерального директора з правових питань, питань взаємодії з державними органами та комунікацій «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважає, що на підприємство тиснуть і запевняє, що підприємство завжди співпрацює із державними органами в рамках законодавчих процедур і вони готові надавати всю необхідну інформацію.

Андрій Мальований каже: «АМКР декілька років систематично не допускало інспекторів ДЕІ до перевірок. У минулому році під час зустрічі з керівником підприємства домовилися про перевірку. Тоді були зафіксовані певні порушення: наднормові викиди у повітря. Були нараховані збитки, які були добровільно сплачені».

«[...] Підприємство вкладає значні кошти в програми модернізації виробництва, в кожній з яких є значна екологічна складова [...] Ми значно просунулися в питанні зменшення навантаження на екологію в місті. Закрито мартен, блюмінг № 1, дано старт проекту будівництва фабрики огрудкування»,
- говорить Артем Філіп’єв.


Фото: Даніїл Токмаков

Комментарии (5)

Meндeлeeв

18:04, 15 февраля 2021

дарма витрачаються державні кошти, шукайте на ГОКа

Дед Чудодей

18:08, 15 февраля 2021

Екоцид мы как нибудь переживём, а вот тарифоцид?

Ирбис

19:44, 15 февраля 2021

Я думаю людей больше волнует тарифоцид.

0

21:44, 15 февраля 2021

Собака лает-караван идёт....

sandro1

23:00, 15 февраля 2021

круто девки пляшут, получается АМКР открыто травят горожан, и государство ничего не может сделать с этим, ссылаясь на то, что проверяющие органы просто не пустили с проверкой на предприятие... добавить больше нечего

Ссылка скопирована в буфер обмена