Ніжні азалії квітнуть у оранжереї криворізького ботсаду

Ніжні азалії квітнуть у оранжереї криворізького ботсаду

Фото: Первый Криворожский

Криворіжців запрошують у оранжерею ботанічного саду, що на Даманському - там зараз черговий етап цвітіння азалій. У ботанічному саду Кривого Рогу азалії з'явились у 80-х роках минулого століття.

Батьківщина азалії - гірські річки Індії та Японії. В Європу цю рослину завезли у 1680 році, а в Україні азалію вирощують із XX століття.

Часто цю рослину називають деревом троянд. У ботанічному саду Кривого Рогу азалії квітнуть кілька разів на рік: у жовтні-листопаді, грудні-січні, січні-лютому, березні-квітні.

Зараз квітнуть середньопізньоквітучі азалії - «Джон Херенс», «Красень», «Мutter», «Яблунька», початок їх цвітіння коливається із кінця січня до початку лютого. Подивитись на азалії можна до березня, кажуть фахівці ботсаду.

Азалії - фоторепортаж із ботанічного саду

Оранжерея працює в робочі дні з 8-ї ранку до 16-ї години, а у вихідні з 10-ї до 15-ї.

Квиток для дорослої людини коштує 50 гривень, для пенсіонерів при наявності посвідчення 25 гривень, для дітей до 6 років у супроводі батьків вхід безкоштовний. Особам з інвалідністю І та ІІ груп, учасникам бойових дій за наявності посвідчення теж бещкоштовно.

Ботсад знаходиться на мікрорайоні Даманський (вулиця Маршака, 50). Доїхати туди можна громадським транспортом: автобусом №228, маршрутками №231, 54, 83, тролейбусами №18, 16, 15.




Фото: Даніїл Токмаков

Видео: Даніїл Токмаков

Комментарии (1)

Весельчак

07:09, 12 февраля 2021

Красиво.

Ссылка скопирована в буфер обмена