Як працюватиме Держекоінспекція у Кривому Розі

Як працюватиме Держекоінспекція у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

27 січня у Кривому Розі відбулося офіційне відкриття Офісу Центрального апарату Держекоінспекції. Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований повідомив, що кожен четвер він буде проводити прийом громадян.

Зазначимо, що перший прийом громадян відбудеться завтра, 28 січня.

Начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) промислового забруднення Віталій Постоленко повідомив журналістці «Першого Криворізького», що завтра прийом громадян відбудеться з 14:00 до 17:00, але на нього потраплять криворіжці, які попередньо записалися прийом.

Попередньо записатися на прийом Голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого можна, зателефонувавши за номером (044) 521-20-40. Офіс Держекоінспекції у Кривому Розі розташований за адресою вулиця Героїв АТО, 92.

Андрій Мальований розповів, що офіс у Кривому Розі спеціалізується на промисловому забрудненні Спеціалісти офісу займатимуться контролем дотримання правоохоронного законодавства на промислових підприємствах.


З центрального офісу, який працював у Києві, 20 спеціалістів переїхали до Кривого Рогу. Також ще приблизно 30 екологів та інших спеціалістів з Дніпропетровської області планують задіяти до роботи у Кривому Розі.

Також Андрій Мальований повідомив, що незважаючи на недостатність кадрів Офіс Центрального апарату Держекоінспекції вже почав проводити перевірки промислових підприємств.

У відремонтованому приміщенні Офісу Держінспекції працює лабораторія, у якій можуть перевірити 120 показників. У лабораторію закупили портативні вимірювачі розчинного кисню у воді та спектрофотометри для визначення біогенів у повітрі, воді та ґрунті.

«Зокрема, до лабораторії ДЕІ вже надійшли портативні вимірювачі розчиненого кисню у воді, які дозволять скоротити час виконання дослідження з 3 годин до кількох хвилин, та сучасні спектрофотометри для вимірювання вмісту забруднюючих речовин у ґрунті, воді та повітрі.Серед запланованого – також придбання безпілотників (дронів) з під’єднаними до них газоаналізаторами для можливості фіксації викидів забруднюючих речовин в повітря», - розповів Андрій Мальований.



Фото: Даніїл Токмаков

Видео: Даніїл Токмаков

Комментарии (6)

S777

20:25, 27 января 2021

А где у нас офис " шпрехенфюрера " откроют, на месте бывшего концлагеря для военнопленных и мирных жителей города , который был во время войны ?

Шериф

20:34, 27 января 2021

Это он серьезно? Прием граждан? Горожан травят в открытую, а он прием граждан? П о л у д у р к и, одевайте кирзачи и робы, берите свои измерители и идите где дымит, идите на отвалы и на хвостохранилища ,идите к речкам нашим и прудам и через пол года, когда вы разберетесь с основными загрязнителями, можно и в прием поиграться .

Бозя

20:56, 27 января 2021

НІЯК І .

Spez

22:18, 27 января 2021

Тю так президент говорил что в Кривом Роге вообще будет располагаться министерство по экологическим вопросам, а не только инспекция ???

Кривороганин

09:44, 28 января 2021

У нас есть контролёры,на 173кв.сидят))) Все бумаги подписывают,измерения проводят, кому нужен этот цирк???? Очередные голодные проверяющие . Арселор денег даст,КЖРК денег даст ну а Ахметов давно всех купил. Таке ото)) Главное денег не дать на детей инвалидов!!!

Ирбис

11:18, 28 января 2021

Отличная идея, если они хотели кого пристроить на классную работу.

Ссылка скопирована в буфер обмена