Пресс-релиз

Криворізьких педагогів запрошують на навчання у STEAM-CAMP

Криворізьких педагогів запрошують на навчання у STEAM-CAMP

Фото: Метінвест

У Кривому Розі завершується реєстрація педагогів шкіл та середніх спеціальних закладів для навчання у всеукраїнській освітній програмі STEAM-CAMP. У нашому місті проєкт реалізує громадська організація «Криворізька фундація майбутнього» при фінансовій підтримці компанії Метінвест.

Програма допоможе педагогам оволодіти сучасними методиками викладання, підвищити професійний рівень та заохотити школярів до вивчення точних дисциплін. Протягом семи місяців викладачі розвиватимуть лідерські якості, навички комунікацій, працюватимуть з інформацією із застосуванням діджіталізаціі. Теорію зможуть закріпити на практиці, відвідавши сучасні промислові підприємства. Головна мета проєкту – підвищити престиж технічних професій та відсоток успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання для вступу випускників до профільних вузів.

«Вибір професії школярів визначає не тільки їх долю, а й майбутнє країни. Якщо зараз не залучити молодь до вивчення технічних спеціальностей, то через десять-п'ятнадцять років ми відчуємо гострий дефіцит інженерів і технологів. Щоб підприємства країни розвивались і стабільно працювали, нам потрібні фахівці, які володіють певними знаннями в області хімії, фізики, математики. Тож, програма STEAM-CAMP зацікавить учнів точними науками. Метінвест реалізує багато освітніх проєктів для дітей. Цього разу до навчання запрошуємо вчителів», - відзначив директор з персоналу та соціальних питань Північного ГЗК Андрій Щербак.

Серед учасників програми - вчителька хімії Криворізької гімназії №46 Інна Ісаєва. Три роки вона самотужки вивчає технології STEAM та застосовує їх на практиці. Низку проєктів реалізувала з командою однодумців в гімназії та у Грін Хабі Тернівського району.

«Наука невід'ємно присутня в світі навколо нас. Технологія все більше і більше проникає в усі аспекти нашого життя. Інженерія використовується в проектуванні конструкцій доріг і мостів, в питаннях глобальних кліматичних змін і поліпшенні навколишнього середовища. STEAM - це найдієвіший інструмент у сучасній освіті, який допоможе дитині зрозуміти непростий і вкрай цікавий навколишній світ. Ми робимо перші кроки у цьому напрямку, та вже зараз можна сказати, що заняття із застосуванням сучасних елементів освіти цікаві та продуктивні. Вони заохочують дітей до командної роботи, гнучкого мислення, що так потрібне для успішного розвитку школярів. Буду рада приєднатися до проєкту, який допоможе отримати корисні знання та розпалити вогник мотивації у дітей», - відзначила Інна Ісаєва.

Навчання розпочнеться у лютому. По завершенню програми учасники зможуть обмінюватися досвідом і напрацюваннями з іншими вчителями Кривого Рогу.

Реєстрація вчителів точних дисциплін для участі у всеукраїнському освітньому проекті STEAM-CAMP триває до 31 січня. Заявку можна заповнити за посиланням. Номер телефону для довідок: +38 (097) 910 09 70.

Нагадаємо, освітня програма для вчителів STEAM-CAMP діє у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі. Її реалізують громадські організації «Криворізька фундація майбутнього», «Фонд розвитку Маріуполя», «Запоріжжя. Платформа спільних дій» за підтримки компанії Метінвест.

Комментарии (5)

Дед Чудодей

13:08, 27 января 2021

От этих технологий с заумными названиями, школьники становятся всё тупее и тупее. Уже мало кто знает таблицу умножения и ошибок правописания в слове делают больше чем там есть букв. Но для работы на курином комбинате в Европе это в самый раз. Не случайно там даже не требуют никаких дипломов.

Шериф

13:16, 27 января 2021

Украинские школы отказываются принимать первоклассников в 2021 году. Что происходит?
Галина Студенникова 16:15, 22 января 2021

Публикация "Страны" о том, что уже в этом году многие школы Украины не смогут принимать на учебу старшеклассников, вынудила оправдываться апологетов этой реформы.
Бывшие и нынешние чиновники Министерства образования стали наперебой по-своему трактовать прямую норму закона об упразднении 10-х и 11-х классов в небольших населенных пунктах. А растущую обеспокоенность родителей старшеклассников и педагогических коллективов школ выдавать за атаку на саму реформу.
Правда, при ближайшем рассмотрении оказалось, что обеспокоенность вовсе не напрасная.
Во многих регионах Украины 9-классники, действительно, будут лишены возможностей доучиваться в школе в своих населенных пунктах. Зато теперь им обещают подвоз к школам, где еще сохранятся 10-е и 11-е классы. Ну или, в крайнем случае, проживание в самих школах.
Но, как оказалось, это только верхняя часть айсберга. Дело в том, что процесс разделения школ на гимназии (с 1 по 9 класс) и лицеи (с 5 по 11, а в будущем 12 класс) лишил возможности многих будущих первоклассников учиться в ближайших к дому учебных заведениях. Причем об этом родители будущих школьников узнали практически накануне старта подачи документов в школы.
Проблему анализирует "Страна".

Кому интересно погуглите название.

Моряк Папай

16:07, 27 января 2021

на фото добывают электроэнергию из картофана... нужно строить картофельные электростанции))

Александр

17:17, 27 января 2021

всеукраїнській освітній програмі STEAM-CAMP.--- STEAM-CAMP. а як же державна мова???

ua12

17:28, 27 января 2021

Обещали не так давно сократить 50% преподавателей. Ведь не говорят, что мы уничтожаем медицину, образование , нет, а уничтожают.

Ссылка скопирована в буфер обмена