Як уникнути переохолодження

Як уникнути переохолодження

Фото: ferra

Переохолодження та обмороження – часті супутники морозної зими. Уникнути цього просто, якщо дотримуватись декількох правил. Як поводитися, аби зимові прогулянки приносили лише користь, розповіли чиновники департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА, пишуть на офіційному сайті.

«Найменш захищені від холодів пальці, ніс та вуха, бо мають малий жировий шар. Тож і замерзають першими. Зазвичай люди вважають, що переохолодження можна отримати лише в сильний мороз. А насправді це можливо навіть тоді, коли стовпчик термометра показує невеличкий «плюс» або «мінус». Потрібно бути пильними та притримуватися простих правил, які допоможуть вберегти здоров’я», – наголосили в департаменті.

Перед виходом на вулицю поїжте, візьміть із собою термос із гарячим чаєм або кавою, якщо знаєте, що прогулянка буде довгою. Одягайтеся багатошарово, обов’язково захистіть відкриті ділянки шкіри – не забудьте рукавички, шарф та шапку. Взуття не повинно тиснути.

Не перевтомлюйтеся. Харчуйтеся поживно, але не переїдайте – так організм матиме достатньо енергії. Категорично заборонено вживати алкоголь, адже він розширює судини та призводить до швидкої втрати тепла.

ТОП-3 причин, через які може бути постійно холодно

Комментарии (1)

Белла

12:24, 17 января 2021

А лучше сидите дома,а если куда-то срочно надо,то передвигайтесь короткими перебежками))Забежали в АТБ прогрелись и дальше в путь ))

Ссылка скопирована в буфер обмена