Пресс-релиз

Студенти програми МРА вивчають досвід ревіталізації промислових об’єктів

Студенти програми МРА вивчають досвід ревіталізації промислових об’єктів

Фото: Метінвест

Менеджери громадської організації «Криворізька фундація майбутнього» продовжують навчання за програмою Master of Public Administration (МРА). Серед задач, які ставлять перед собою студенти з Кривого Рогу, – отримання інструментів для розвитку туристичного потенціалу рідного міста.

У Кривому Розі поступово розвивається індустріальний туризм. Це та родзинка, яка вирізняє наше місто з-поміж інших. Утім інфраструктура для цього не надто пристосована. Сьогодні доступні екскурсії на діючі підприємства. А практика інших міст показує, що слід мати спеціалізовані об’єкти, наповнювати непрацюючі індастріал-локації новим змістом, робити їх доступними для відвідування та цікавого дозвілля.


Минулоріч, за фінансової підтримки підприємств Метінвесту, у Кривому Розі відбувся урбаністичний хакатон, учасники якого шукали оптимальні рішення для ревіталізації промислових об’єктів. До цієї роботи долучили громадські організації Херсону, які вже мають успішний досвід реалізації подібних ініціатив. Їхній індустріальний парк, відкритий на території колишнього машинобудівного заводу, знаний по всій Україні.

Робота з розвитку туристичного потенціалу Кривого Рогу продовжується і в рамках програми МРА. Студенти курсу відвідують українські міста, де знайомляться з передовими практиками розвитку інфраструктури, залучення інвестицій.




«Цьогоріч ми побували в Івано-Франківську, поспілкувались з його очільником, відвідали інноваційний центр «Промприлад. Реновація». Цей проект близький криворіжцям. Адже створений на базі старого заводу. Наразі центр об’єднує чотири напрямки розвитку регіону: нова економіка та урбаністика, сучасне мистецтво та освіта. Вивчення таких кейсів є корисним, адже дає змогу побачити позитивні приклади ревіталізації, знайти інструменти, що знадобляться для реалізації подібних проектів у нашому місті», - підкреслила директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього», студентка програми МРА Олена Лещенко.

Нагадуємо, освітня програма МРА втілюється за сприяння компанії Метінвест і спрямована на підготовку фахівців у сфері міського управління. Курс здобув перемогу в конкурсі Глобального договору ООН «Партнерство для сталого розвитку».


Комментарии (22)

Ирбис

16:19, 16 декабря 2020

Согласно опросу социологической службы Центра Разумкова, большинство украинцев считает президента Владимира Зеленского главным разочарованием 2020 года.
Ну вот кто теперь будет удивляться, что кандидата под его зелёными флагами не выбрали в мэры.

афрокавказец

16:29, 16 декабря 2020

Кстати, тоже удивительно. Зачем Шевчик шел как кандидат от ЗЕ-партии, если их рейтинги упали и продолжают падать. Пошел бы как частное лицо, самовыдвиженец, типа... Сэкономил на вменяемых политтехнологах?!

Sergi

17:08, 16 декабря 2020

можно было не обратить внимание на партию, а проголосовать за человека, поэтому я немного разочаровался, обрали регионалов которые никак не развивали город

МЕНЮ

18:52, 16 декабря 2020

Так там человек ещё меньше прельщал чем партия.

GalinaUkr

17:06, 16 декабря 2020

за молодежью будущее, на них вся надежда. пусть учаться и выводят страну но новый уровень, потому что с этим поколением уже все ясно)

Моряк Папай

17:14, 16 декабря 2020

почитай соседнюю новость про школьника , который закинулся в школе веществами. не слишком ли большие надежды ты возлагаешь на молодежь?)

Белла

17:17, 16 декабря 2020

Папай,а сколько тебе лет?

Моряк Папай

17:33, 16 декабря 2020

История началась 17 января 1929 года, когда в свет вышел очередной номер с новым сюжетом о бравом моряке
следовательно, 91

Белла

17:36, 16 декабря 2020

Я почему то так и подумала.Обычно женщины скрывают свой возраст,кокетничаешь?)

GalinaUkr

17:34, 16 декабря 2020

а вы во всем ищите негатив или только в публикациях о молодежи? да, я за молодежь, им не чуть не легче, чем старшему поколению. и я радуюсь, если у них появляются такие возможности реализовать и себя, и принести пользу стране.

Моряк Папай

17:51, 16 декабря 2020

где сейчас самый молодой 35 летний премьер министр в истории? наверное, принес пользу и его сразу сняли

GalinaUkr

18:13, 16 декабря 2020

нытики, скептики.. вас так послушать, так жизнь - сплошной черный цвет. впрочем, это выбор каждого -видеть возможности, или видеть проблемы

Sergi

17:07, 16 декабря 2020

отличная программа, развитие города возможно только благодаря молодым людям, поэтому очень важно, чтобы ребята оставались в городе и не уезжали, единственное жаль, что Павлов победил(

Белла

18:53, 16 декабря 2020

Оскорблять незнакомого человека только за то что у него отличное от твоего мнение может только недалёкий человек.

афрокавказец

17:46, 16 декабря 2020

Коротко суть: в Херсоне был машиностроительный завод, теперь на его территории генделык для хипстеров. Этим опытом хотят поделиться с Кривым Рогом.

Ссылка скопирована в буфер обмена