Відсутність пандуса та голосування поза кабінкою, - порушення на виборах у Кривому Розі

Відсутність пандуса та голосування поза кабінкою, - порушення на виборах у Кривому Розі

Фото: Ілюстрація Перший Криворізький

Сьогодні, 6 грудня, на виборчих дільницях спостерігачі громадської організації зафіксували перші порушення від початку голосуваня у Кривому Розі.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА з виборчих дільниць, пишуть на офіційній сторінці організації.

На ВД №121550 (школа №130, 2-й поверх, праве крило) на одному зі входів немає пандуса, відсутній вказівник про наявність належного входу для осіб з інвалідністю, а сама дільниця знаходиться на другому поверсі. Також на дільниці окрема кабінка для осіб з температурою, а для осіб з інвалідністю кабінки не виділено.

Нагадаємо, що на ділянках в Кривому Розі були помічені сторонні.

На дільниці №121679 (міський комунальний заклад «Палац культури «Мистецький» КМР, хол-1, 1-й поверх) протокол під час ранкового засідання не вівся. Протокол робився вже під час голосування, через те, що не було секретаря комісії. А на ВД №121700 (ліцей, фойє, 1-й поверх) один член комісії видає виборчі бюлетені.

Зазначимо, що відповідно до частини 3 ст. 248 Виборчого кодексу України під час проведення голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії після пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у пунктах 1, 2 частини першої статті 8 цього Кодексу, за умови наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах (враховуючи відмітку в графі «Примітка» щодо постійної нездатності пересуватися самостійно або запису «Голосує за місцем перебування») надає виборцю список виборців для підпису; другий член дільничної виборчої комісії у позначеному місці на контрольному талоні виборчого бюлетеня вписує своє прізвище, ініціали, ставить підпис та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці. Виборець ставить підпис за отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня. Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня контрольний талон та видає виборцю виборчий бюлетень.

На дільніці №121628 (Палац культури «Інгулець», дзеркальна зала, 2-й поверх) виборець проголосував поза кабінкою посеред приміщення для голосування. Згідно ч. 4 ст. 248 ВКУ виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування.

Всі новини про вибори у Кривому Розі


Пойдете голосовать?

59.87% (725 голосов) Уже
7.18% (87 голосов) Пойду позже
2.15% (26 голосов) Еще не знаю
30.8% (373 голоса) Не планирую идти голосовать

1 211 ответов

Комментарии (4)

Шериф

11:53, 06 декабря 2020

Пшик еще три месяца судиться будет из за пандуса,500 000 его избирателей не смогли проголосовать

yura36,6

13:15, 06 декабря 2020

А что на первом туре пандус был или тогда это было не важно ?

нунука

15:42, 06 декабря 2020

во во первая мысль, тип НЛО забрало после первого тура... по ходу чемпик дует по полной если уже даже к этому пристибались

нунука

15:44, 06 декабря 2020

прикольно, что на фото есть)) думаю одного входа тому кто хочет голосовать достаточно, там где я голосовал один вход и ничего страшно .. а тут трагедия века

Ссылка скопирована в буфер обмена