Пресс-релиз

На території заказника «Візирка» криворіжці провели екологічну акцію

На території заказника «Візирка» криворіжці провели екологічну акцію

Фото: пресслужба компанії Метінвест

Інгулецький ГЗК компанії Метінвест спільно з екологами та волонтерами Кривого Рогу провели екологічну акцію. На схилах затопленого кар’єру заказника «Візирка» висадили саджанці дерев та зарибили водойму.

Фінансову підтримку надала компанія Метінвест. Координатором заходу виступила ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Учасники екоакції озеленили ділянку біля водойми, а також випустили 500 кг риби: малька товстолоба, карпа та білого амура. Такі види риб експерти рекомендують для розведення у зрошувальних каналах, річках та водосховищах, в яких ведеться боротьба із заростанням вищими водними рослинами.





«Заказник «Візирка» - унікальне місце, де можна побачити як відроджується природа. У його межах нарахували кількадесят видів червонокнижних рослин та 436 видів комах. Це резерват, рівних якому в степовій зоні немає. Нам, зеленим активістам, хочеться трошки озеленити це місце. Разом із небайдужою командою Інгулецького комбінату та ГО «Криворізька фундація майбутнього» двічі на рік садимо тут дерева, навіть випускали молодих фазанів», - розповів Іван Найденко, краєзнавець.

Колектив Інгулецького комбінату протягом року проводить численні екологічні заходи на території «Візирки» – акції з прибирання, благоустрою та облаштування зон відпочинку. Наразі завершують роботи, заплановані до кінця 2020 року – вже облаштували під'їзд до водойми, місця для зупинок приватного транспорту та розчистили берегову зону.

«Один із важливих напрямків екологічних заходів Інгулецького ГЗКна 2021 рік -приведення до відповідних вимог санітарно-захисних зоннавколо території підприємства. Плануємо знизити близько 15% від загального обсягу впливу підприємства на довкілля. Також продовжимо створювати та облаштовувати комфортні умови для дозвілля працівників комбінату, мешканців жилмасиву Інгулець та криворіжців, які завітають на «Візирку», - підкреслив Олександр Герасимчук, генеральний директор Інгулецького ГЗК компанії Метінвест.

«Громадська організація «Криворізька фундація майбутнього» традиційно підтримує екологічні заходи на «Візирці». Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку городян, а також збереження екосистеми разом із волонтерами та активістами – наші пріоритетні завдання у даних заходах», - зазначила Олена Лещенко, директора ГО «Криворізька фундація майбутнього».



Комментарии (2)

Эзотерик

16:04, 03 декабря 2020

Респект реальным делам!!!

AAlisa

16:32, 03 декабря 2020

толстолоб хорош, только б теперь контроль еще за тем, шоб в болото не превратили за 2-3 годика

Ссылка скопирована в буфер обмена