Прикмети на день Катерини та чого не можна робити 7 грудня

Прикмети на день Катерини та чого не можна робити 7 грудня

Фото: Первый Криворожский

7 грудня християни відзначають День пам’яті святої великомучениці Катерини ще цей день вважають святом жіночої долі. Вона вважається покровителькою любові та шлюбу.

Катерина була донькою єгипетського правителя Олександрія і народилася у 287 році. Вона прийняла хрещення після того, які старець подарував їй ікону Богоматері з Христом. За церковними переказами, саме тоді Діва Марія передала Катерині перстень на знак духовних заручин.

Коли дівчині було 17 років, вона заступилася за християн, яких за часи імператора Максиміліана приносили в жертву, але імператор вирішив піддати Катерину тортурам на колесі. Коли її потягнули на покарання, янгол розбив знаряддя тортур. Тоді Катерину стратили, відрубавши їй голову, а з рани замість крові, потекло молоко.
Мощі Святої Катерини зберігають у єгипетському монастирі на горі Синай.

День Катерини припадає на 7 грудня у період Різдвяного посту, на стіл прийнято подавати лише пісну їжу — борщ без м’яса, кашу та житній хліб.

Цього дня заборонена тяжка фізична праця. Неможна влаштовувати гулянки, займатися рукоділлям. Аби життя не задимилося не радять розпалювати вогнища і топити піч.

Якщо цього дня небо буде безхмарним, то уся зима буде морозною. Якщо надворі тепло, то через 10 днів наступлять сильні морози. Рясного снігопаду варто чекати, якщо вночі на небі багато маленьких зірок.

Комментарии (6)

КЭП

16:12, 05 декабря 2020

Тот день когда про спонсора нельзя писать ))

yura36,6

16:23, 05 декабря 2020

Завтра только шестое число , или у вас в день тишины больше не о чем писать

jussfan

18:29, 05 декабря 2020

уurа36,6, было бы неплохо ввести 1КРный праздник " День тишины Менделя " чтоб все его аккаунты хоть бы 1 день в году были в муте ...

128 собак

20:05, 05 декабря 2020

Комментарий удален из-за нарушений правил пользования сайтом

Ташмат

22:54, 05 декабря 2020

Моего ишака рекомендую надеть. Сам Владимир Владимрыч хвалил недавно.

Ultraviolet UA

00:35, 06 декабря 2020

Ташмату. Членоголовый! Сам хоть понял смысл своего высера? )) Сними с тупорылого чердака кастрюлю.. и вонючие мозги проветри, хотя судя по твоему высеру, у тебя их никогда не было. )) ДОЛБОЕ@Б...

Ссылка скопирована в буфер обмена