Пресс-релиз

Для розвитку і процвітання міста: Криворізька фундація майбутнього відзначає дворіччя роботи

Для розвитку і процвітання міста: Криворізька фундація майбутнього відзначає дворіччя роботи

Фото: пресс-служба Метинвеста

Сьогодні громадська організація «Криворізька фундація майбутнього» відзначає дворіччя. За цей час втілено більше сотні проектів різноманітного спрямування, до яких долучились тисячі учасників. Такі досягнення – результат співпраці з компанією Метінвест, представниками малого і середнього бізнесу, навчальними закладами та ініціативними криворіжцями.

Діяльність фундації охоплює сфери інфраструктури, освіти, культури, спорту. Важливим напрямком роботи організації є оновлення матеріально-технічної бази лікувальних закладів. А в умовах подолання пандемії коронавірусу COVID-19 ця діяльність стає ще актуальнішою.

Партнер фундації – компанія Метінвест – втілює масштабну програму підтримки медичних закладів. Упродовж кількох років системно ремонтуються основні відділення лікарень міста і територіальних громад, закуповується необхідне обладнання. Цьогоріч акцент на постачанні апаратів штучної вентиляції легень, ПЦР-аналізаторів та експрес-тестів для діагностування COVID-19. Реалізацію корисної ініціативи координує фундація. Разом з волонтерами громадська організація шила та відвозила маски для медиків, літніх людей та освітян, які мешкають у сільській місцевості. Також громади отримали антисептики для обробки рук, інструментів та приміщень.

За час роботи Криворізька фундація майбутнього побудувала партнерські стосунки з іншими громадськими організаціями, підприємствами, навчальними закладами та ініціативними містянами. Завдяки співпраці з компанією Метінвест вдалось втілити ряд різноманітних проектів. Зокрема у місті з’явився перший ITHub & Coworkihg - центр діджитал-життя, майданчик для розвитку передових технологій.

А дозвілля у віддаленому мікрорайоні Інгулець стало доступним завдяки відкриттю кінотеатру. Для активного відпочинку створено мультиполе для тенісу та баскетболу, унікальний скейт-парк, аналогів якому немає в області. Спортивні осередки відновлено й у Тернівському районі: тут відремонтували басейн СК «Північне сяйво», виконали перший етап будівництва багатофункціонального спортивного комплексу в ЦПО «Терни». Юні футболісти Покровського району мають змогу займатись на тренувальній базі, що в ДЮСШ №4.

Серед низки яскравих проектів, які координували кфмівці – бігова ліга KryvbasStoneTrails, веломарафон «Залізна сотня», напівмарафон SteelRun, фановий нічний забіг. Не менш яскравими були й культурні івенти: рок-фестиваль «Залізна міць», серія інструментальних концертів та конкурс «Джаз на Поштовій», масштабна вечірка під відкритим небом DanceProm, музику для якої створювали українські діджеї Влад Яма та Діма Коляденко.

Діяльність фундації в освітній сфері була спрямована як на вчителів, так і на школярів та студентів. Педагоги і психологи вчились долати емоційне вигоряння в рамках проекту «Лідери інновацій». Для здобуття якісної освіти створено інноваційні лабораторії, комп’ютерні класи. Криворізькі підприємці пройшли курс з основ ведення соціального підприємництва і отримали знання як вести бізнес і бути корисними для громади. Після навчання відкрили мережу центрів розвитку KidsEducation. Дитячі центри знаходяться в усіх районах, тож батьки мають якісні сервіси, а діти – можливість усебічно розвиватись.

У планах організації – подальший розвиток міста, згуртування ініціативних містян, реалізація освітніх проектів.

«Два роки були дуже продуктивними для нашої організації. Ми росли і розвивались разом з втіленням кожного із проектів. Ми й надалі будемо слідкувати за сучасними тенденціями в освіті, культурі, спорті, аби йти у ногу з великими українськими містами й інтегрувати новинки в наше життя. Ми прагнемо втілювати найкращі світові практики, щоб Кривий Ріг був містом, у якому хочеться жити», - підкреслила директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко.




Комментарии (1)

WMW

23:14, 30 ноября 2020

сайт под Ахметова лёг

Ссылка скопирована в буфер обмена