Пресс-релиз

Інгулецький ГЗК впроваджує передові технології боротьби з пилінням

Інгулецький ГЗК впроваджує передові технології боротьби з пилінням

Фото: Метинвест

Криворізькі підприємства компанії Метінвест впроваджують комплексну екологічну програму. І разом із відомими методами застосовують інноваційні способи боротьби з пилінням, залучають науковці до розробки нових, більш ефективних технологій. Так, на Інгулецькому комбінаті завершився експеримент з озеленення і закріплення укосів відвалів.

Експеримент передбачає нанесення за допомогою гідромонітору суміші з насіння рапсу та культуральної рідини – фугату. Речовина містить азот, калій, фосфор, органічні полімери. Такий склад сприяє ліпшому проростанню насіння, а також допомагає скріплювати часточки пилу.

Раніше Інгулецький ГЗК провів експеримент із застосуванням еко-фіксатора - реагента PG-100. Спеціальною мульчувальною речовиною покрили карти хвостосховища. У результаті – утворилась міцна кірка, яка витримує рясні дощі та не втрачає свої властивості, а відтак – запобігає пилінню.


«Реалізація природоохоронних заходів – важливий напрямок роботи комбінату. Ми слідкуємо за новими дослідженнями у галузі, найкращі - застосовуємо на підприємстві. Спільно з науковою організацією ми розробили комплексну програму заходів, спрямованих на відновлення природних ресурсів», - зазначив начальник відділу охорони навколишнього середовища Інгулецького ГЗК компанії Метінвест Євген Бохонський.

Загалом підприємство застосовує різні технології, залежно від особливостей кожної ділянки. Це і гірничо-технічна рекультивація, зволоження карт, засівання зерновими культурами. Також проводяться експерименти з пилепригнічення під час вибухів. Зокрема підприємство почало застосовувати новий реагент – лексол, а також збільшило площу блоків, на яких випробовують нові технології.

Разом з тим техніка комбінату застосовується для поливу міських доріг. Працівники озеленюють мікрорайон Інгулець та прилеглі села, опікуються заказником «Візирка». Цьогоріч екологічні заходи передбачені і в рамках угоди про співпрацю між ІнГЗК та Широківською і Карпівською громадами.




Комментарии (6)

Астероид

15:54, 15 октября 2020

Вы чего фигнёй занимаетесь? Надо тормозки раздавать, а вы впроваджуєте.

sandro1

22:21, 15 октября 2020

вы не в ту тему комментарий написали, по части тормозков к деду обращайтесь)

0

16:38, 15 октября 2020

А экологическую компенсацию каждому житель.....? А, ну да....предприятие как всегда убыточное.....

Александр Поль

17:09, 15 октября 2020

Какая сумма устроит? 500 грн в год?

Spez

19:10, 15 октября 2020

Так весной уже писали что они побороли пыль ?

sandro1

22:19, 15 октября 2020

помню, вы в прошлом году начали тестирование специальных реагентов, для подавления пыли, как проявила себя это технология?

Ссылка скопирована в буфер обмена