Юні криворіжці організували онлайн платформу для творчої молоді PotribnoParty

Юні криворіжці організували онлайн платформу для творчої молоді PotribnoParty

Фото: Первый Криворожский

Криворожанка Дар'я Донченко під час карантину змогла об'єднати навколо себе однодумців і організувати онлайн платформу для творчих старшокласників та студентської молоді. Назвала вона її PotribnoParty (portibno — українське слово, викладене латиницею, party — у перекладі з англійської вечірка).

Із криворізького творчою молоддю поспілкувався журналіст "Першого Криворізького".

Дар'ї 17 років, і в школі вона не заходить себе у повній мірі, дівчина навіть не хоче розповідати про навчальний процес. Говорить, їй потрібне самовираження. Коли школярка стала помічати, що таких ініціативних і творчих, як вона — багато, почала думати: чи можна організувати таке місце, де б усі могли обмінюватись досвідом, виступати, писати картини, читати вірші, створювати графічний дизайн, писати музику, співати пісні.

Однодумці знайшлись, і наприкінці зими у культурно-громадському центрі "Шелтер+" почались репетиції заходу, під час якого мала б відбутись презентація платформи PotribnoParty.




Старшокласниця Дар'я говорить: "Масштабний вечір мав бути 4 квітня - мали бути поети, музиканти, виставка, фото, відео... і тут карантин... Ми тоді були на репетиції, я підійшла до Роми Морозова (співзасновник Шелтер+) і він сказав мені, що через карантин захід потрібно переносити. Я вирішила, що та не годиться і ми пішли в онлайн. 17 квітня у нас уже був старт".

Основним каналом комунікації із аудиторією потрібнопатівців став Instagram За місяць існування команда PotribnoParty провела кілька музичних прямих ефірів, зустріч із організаторкою платформи, огляди популярних серіалів, книжок. Школярка каже, ще були онлайнчелленджі - мистецький, музичний, графічного дизайну, онлайн-виставка.

Режисер монтажу та оператор Данил, один із членів команди, яка створила платформу для молоді, каже: "Такі онлайн-платформи максимально необхідні під час пандемії. Ми мали розважатись якось в інтернеті. Це не просто якісь ігри, це справжня творчість і ми маємо змогу показати творчість".


Іще у команді проєкту є графічна дизайнерка Карина, яка створює афіші заходів





є керівниця художнього відділу Анастасія вона комунікує із художниками




а Роман керує музичним напрямком у проєкту потрібнопатівців



Є у онлайн-платформи і редакторка Анна.




Зараз до команди входять художники, фотографи, відеографи, поети, прозаїки, музиканти, та співаки. Наразі, згуртовуючи школярів та студентів, ці криворіжці працюють переважно над онлайновим контентом, але, зізнаються, що хочуть вже спілкуватись повноцінно наживо.



Ця платформа була створена для того, аби творча молодь могла вільно самореалізовуватись на території Кривого Рогу, а не якихось формальних чиновницьких звітів. У цьому проєкті нічого не відбувається примусово на відміну від деяких міських заходів, куди залучають школярів. Приєднатись до PotribnoParty може будь-хто, у кого є натхнення навчати одноліток чомусь захоплюючому, створювати відео, кліпи, писати та грати, співати музику, фотографувати і, звичайно, тусити на вечірках.

Зараз Кривий Ріг знаходиться у зеленій карантинній зоні, тож проведення заходів із дотриманням карантин вимог дозволено. Уже 28 серпня герої нашого матеріалу провели "АкустикПаті", у планах реалізація інших проєктів та повноцінна презентація PotribnoParty, якам зірвалась навесні через COVID-19.




Матеріал опубліковано в рамках програми Media Emergency Fund, яку реалізує Львівський медіафорум, за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (NED). Погляди авторів цього матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією NED

Фото: Максим Бовчалюк

Видео: Максим Бовчалюк

Комментарии (4)

Эзотерик

19:36, 29 августа 2020

УМНИЧКИ!!!

Эзотерик

08:33, 30 августа 2020

Оснащение дурдома компьютерами идёт полным ходом.Об этом можно судить по комментариям...

КЭП

12:42, 30 августа 2020

С каких пор аккаунт в инсте стал платформой?

Spasaisya

23:51, 30 августа 2020

Онлайн платформа це кращий варіант!! Діти в інтернеті сидять

Ссылка скопирована в буфер обмена