Пресс-релиз

Криворізька фундація майбутнього підтримає найбільші вузи міста

Криворізька фундація майбутнього підтримає найбільші вузи міста

Фото: Метінвест

Громадська організація «Криворізька фундація майбутнього» підписала угоду про співпрацю з трьома найбільшими вишами міста – Криворізьким державним педагогічним університетом, Державним університетом економіки та технологій, Криворізьким національним університетом. Головна мета співпраці – соціальна підтримка студентства та розвиток інфраструктури навчальних закладів.

Підписання угоди – продовження партнерських взаємин «Криворізької фундації майбутнього» з навчальними закладами міста.

«Підтримка освітньої галузі – це інвестиції у майбутнє і нашого міста, і України. Наша організація вже втілила низку проєктів для студентів і викладачів, реалізує власні навчальні програми. Тож ми розширюємо напрямки співпраці й покращуємо умови навчання у місцевих вишах. Адже належна матеріально-технічна база, розвинена соціальна інфраструктура допомагають зосередитись безпосередньо на освітньому процесі», - відзначила директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко.

Таке партнерство є частиною профорієнтаційної програми фундації. Вона спрямована на консолідацію зусиль батьків, дітей, освітян і роботодавців, аби полегшити школярам вибір майбутнього фаху. Разом з тим діяльність громадської організації спрямована і на підтримку тих, хто вже на шляху професійного становлення – студентів. Задля цього в Державному університеті економіки та технологій відкрито IT-hub & coworking, а у Криворізькому національному університеті завершується облаштування спеціалізованої лабораторії на базі механіко-машинобудівного факультету. Фінансову підтримку для втілення цих проектів системно надають криворізькі підприємства компанії Метінвест.


«Залучення партнерів для розвитку навчальних закладів – вимога сьогодення. Додаткова підтримка допомагає нам бути конкурентними. Наша співпраця з «Криворізькою фундацією майбутнього», з компанією Метінвест дозволяє втілювати проєкти, які самотужки ми ще довгі роки не змогли б реалізувати. Ще один аспект співпраці – взаємна експертна підтримка. Фахівці фундації беруть участь в наших конкурсах, а викладачі вишу залучені до освітніх програм КФМ», - підкреслив в.о. ректора Державного університету економіки та технологій Андрій Шайкан.

Перший проект, який буде втілено в рамках угоди про співпрацю, - відкриття кімнат матері та дитини на базі навчальних закладів. Задля цього відремонтують приміщення та придбають спеціалізовані меблі і необхідне устаткування.



Ссылка скопирована в буфер обмена