Як змінились межі Криворізького району

Як змінились межі Криворізького району

Фото: Первый Криворожский

Верховна Рада прийняла постанову згідно якої у Дніпропетроській області зменшилась кількість районів. Замість 22 районів в області тепер буде сім: Дніпровський, Криворізький, Кам’янський, Нікопольський, Синельниківський, Новомосковський і Павлоградський.

До Криворізького району увійдуть території Апостолівської міської, Вакулівської сільської, Глеюватської сільської, Гречаноподівської сільської, Грушіської сільської, Девладівської сільської, Зеленодольської міської, Карпівської сільської, Криворізької міської, Лозуватської сільської, Нивотрудівської сільської, Новолатівської сільської, Новопільської сільської, Софіївської селищної, Широківської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;

На сайті Дніпропетровської обласної ради опублікували коментар директора департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Петра Лашина щодо ситуації із укрупненням районів:

«
Верховна Рада України прийняла постанову «Про утворення та ліквідацію районів». Тепер у країні їх 138, тоді як раніше було 490. Це – частина реформи децентралізації, – розповів Петро Лашин. – На Дніпропетровщині кількість районів скоротилася втричі – з 22 до 7. Відповідно зменшилася кількість районних рад та управлінського апарату. Послуги ще більше наблизять до населення – передадуть на рівень ОТГ»

У свою чергу на сайті Асоціації міст України опублікована позиція директор Аналітичного центру Асоціації міст України Ярослава Рабошука. У ній йдеться про те, що утворення нових районів несе у собі загрозу порушення функціонування бюджетної системи в цілому і бюджетних відносин у містах обласного значення та районів зокрема.



Комментарии (7)

Александр Поль

20:59, 21 июля 2020

Ещё бы в городе оставить 3-4 района вместо 7.

нунука

08:18, 22 июля 2020

да вообще убрать все,и хочу я тогда посмотреть на вас, если вам надо будет выписаться / прописаться, или обратиться в соцзащиту, то ли по другому вопросу))))))

Александр Поль

09:20, 22 июля 2020

Разве это зависит от количества районов? Может больше сотрудников нужно + сократить количество бумажек. Электронная очередь на загранпаспорта показала, что все реально.

Bal

23:47, 21 июля 2020

А вы, друзья, как ни садитесь, Всё в музыканты не годитесь

AndroidKR

08:22, 22 июля 2020

Особенно "обрадовались" жители Желтоводского и Пятихатского районов. Нет чтобы к Криворожскому новому району их присоединить. Теперь ехать 150 км в райцентр Каменское.

Александр Поль

09:17, 22 июля 2020

По факту они особо в Кривой Рог и не ездили - в основном в Днепр.

AndroidKR

11:49, 22 июля 2020

Днепр понятно, но уж точно не Каменское.

Ссылка скопирована в буфер обмена