Третій рік поспіль Гран-прі Чілдрен Кінофесту отримує українська стрічка

Третій рік поспіль Гран-прі Чілдрен Кінофесту отримує українська стрічка

Фото: Первый Криворожский

Третій рік поспіль Гран-прі Чілдрен Кінофесту отримує українська стрічка – цього року переможцем за підсумками глядацького голосування став фантастичний пригодницький фільм «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

В Україні завершився 7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» – цього року він вперше відбувся онлайн. На безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів.

7 червня під час онлайн-церемонії закриття фестивалю було оголошено переможця міжнародного конкурсу. Фаворитом глядацького голосування стала фантастична стрічка «Фокстер & Макс», яка розповідає про дружбу школяра та пса-наноробота з суперможливостями. Глядачі фестивалю відзначили захопливий сюжет стрічки та вдалі спецефекти – фільм набрав 4,74 балів з 5. Друге місце посів австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» з 4,70 балами – його кінотеатральний прокат заплановано в Україні на 23 липня. Третє місце здобула стрічка виробництва Німеччини – «Тім Талер, або Проданий сміх», вона отримала 4,69 балів.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 220 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів. Переможця визначило професійне журі українських кінематографістів: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу «Перші ластівки» актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки «Викрадена принцеса».


На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 гривень отримала робота про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків – «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова. Найкращими стрічками в категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми «Історія НЕЧТО» (режисерка Васіліса Найдьонова, Всеволод Неймирок, Харків) та «Пандемія» (режисерка Елеонора Чолак, Білгород-Дністровський). Переможці у цих категоріях отримали по 5 000 гривень. Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів на сайті фестивалю, та нагороду в розмірі 10 000 гривень отримала стрічка «Білочка Софія» 9-річної Таїни Щегельської з Кам’янця-Подільського.

Нагадаємо, що фільм про пінгвінів, знятий дівчинкою з Дніпра, потрапив у фінал Чілдрен Кінофесту.

Організатори зазначили, що восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube каналі «Чілдрен Кінофесту».

Фестиваль, який цього року вперше відбувся онлайн, зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту. На перегляд фільмів та голосування за Гран-прі «Чілдрен Кінофесту» зареєструвались понад 20 тисяч глядачів – разом вони подивились 20 441 годину фільмів.

Раніше редакція «Першого Криворізького» розповіла, що почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Також організатори анонсували 8-й «Чілдрен Кінофест», який відбудеться з 28 травня по 6 червня 2021 року.



Ссылка скопирована в буфер обмена