Українські вишиванки 2020: традиційне вбрання і світовий тренд

Українські вишиванки 2020: традиційне вбрання і світовий тренд

Фото: Первый Криворожский

21 травня в Україні відзначають День вишиванки. Редакція «Першого Криворізького» вирішила під час карантину нагадати, яким було святкування цього Дня у Кривому Розі у різні роки.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято. Його відзначають у третій четвер травня. Свято було засновано в Чернівцях у 2006 році

Зазначимо, що у Кривому Розі кожен рік проводять паради вишиванок, але у 2020 році через карантин їх не буде. Дивіться фоторепортаж з минулорічного параду.

Українська вишиванка стала з'являтися все частіше в гардеробі відомих людей та закріпилася в модних трендах у всьому світі. Фрагменти вишивки використовували багато відомих дизайнерів і будинків моди, серед яких Gucci, Valentino, Dolce & Gabbana. У розділі нашого сайту Relax ми розповіли, хто з відомих людей приєднався до арт-проекту ВишиванкаDAY. Нижче фото відомих людей у одязі з фрагментами вишивки.



Українська дизайнерка і фотографиня Віта Кін почала створювати колекції авторських вишиванок. Після цього журнал Vogue визнав українські традиційні візерунки унікальним методом декорування одягу.

Погодьтесь, вишиванка давно легко вписується в street-style look і створює стильний образ.



Автор фото: marieclaire.ua

Зазначимо, що дослідники вишивки налічують понад 200 старовинних швів на основі 20 технік.

Серед символів української вишивки переважають солярні знаки: «сварги» (свастики) – динамічного символу сонця – або 8-кутної зірки, Янгола-охоронця, Коляди і зорі.


Автор фото: vogue.ua

Саме багата вишивка, яскраві кольори і неповторні візерунки роблять вишиванку стильним елементом гардеробу, який завоював серця наших співвітчизників та іноземців.


Автор фото: lib.com.ua
Також можете подивитися та згадати як криворіжці у 2018 році вийшли на парад вишиванок та організованою ходою пройшли від площі Визволення до парку імені Федора Мершавцева. А студенти педагогічного створили на ґанку університету Величезну вишиванку.


Комментарии (9)

Майор Томин

08:23, 21 мая 2020

Когда народу нужно замылить глаза начинают придумывать не понятные праздники.

тот самый Олег

08:40, 21 мая 2020

Особенно 9 мая ))

Meндeлeeв

08:45, 21 мая 2020

а шо там 9 травня коїлось?

Meндeлeeв

08:52, 21 мая 2020

йой так, онлайн шабаш про дідів з портретами високопосадовців Німеччини )))

PNIL-52

08:40, 21 мая 2020

Порадовало последнее фото-- у девушки такой " ротик " многообещающий !!

Meндeлeeв

08:54, 21 мая 2020

))) мозолі не натер?

PNIL-52

09:47, 21 мая 2020

Нет (((

Шериф

08:57, 21 мая 2020

Какие нах.... мировой тренд,вот это мировой тренд.

Под Николаевом подполковник СБУ попался на взятке. Требовал 2 000 долларов и 10 тонн зерна
Об этом сообщает пресс-служба Офиса Генерального прокурора в соцсети.
19 мая 2020 сотрудника СБУ задержали во время получения первой части взятки. Проведены обыски в управлении СБУ в Николаевской области и по месту жительства подполковника.
"После проведения неотложных следственных действий, будет решаться вопрос о сообщении задержанному о подозрении и избрании меры пресечения в виде содержания под стражей и отстранения от должности.
Но напомним, что в соответствии со ст. 62 Конституции Украины лицо считается невиновным в совершении преступления и не может быть подвергнуто уголовному наказанию, пока его вина не будет доказана в законном порядке и установлена обвинительным приговором суда", - уточнили в Офисе генпрокурора.

В Харькове ректора университета задержали на взятке в 300 тысяч гривен. Ему грозит срок в 10 лет
Харькове полицейские задержали ректора одного из университетов за вымогательство и получение взятки в размере 300 000 гривен. Ректор и проректор требовали деньги за предоставление согласия на аренду помещений вуза.

СБУ задержала пограничников, которые брали взятки за пересечение границы во время карантина
Служба безопасности Украины блокировала масштабную схему систематического получения взяток должностными лицами международного пункта пропуска "Бачевск" за пересечение государственной границы в условиях карантина.

krapiva

10:44, 21 мая 2020

ФОТОГРАФИНЯ ! ! !

Ссылка скопирована в буфер обмена