Науковці Кривого Рогу можуть взяти участь у конкурсі Національного фонду досліджень

Науковці Кривого Рогу можуть взяти участь у конкурсі Національного фонду досліджень

Фото: pixabay.com

Почався прийом заявок на перший конкурс наукових і науково-технічних проєктів Національного фонду досліджень – «Наука для безпеки людини та суспільства». Можливість подачі проєктів була відкрита 15 травня, на сайті Фонду. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Дедлайн прийому заявок – 15 червня 2020-го (23:59 за київським часом). Експертиза та оприлюднення результатів – до 7 серпня.

«Цей конкурс ми проведемо повністю онлайн. Щоб податися на нього, науковому керівнику проєкта та всім виконавцям потрібно попередньо зареєструватися на сайті Фонду. Потім хтось один із них має заповнити заявку онлайн і додати кілька документів у pdf-форматі. Жодних стосів паперів «у папках на зав’язках» привозити чи відправляти поштою не потрібно», – пояснив голова НФД Леонід Яценко.

Загальний бюджет конкурсу на 2020 рік становить 100 мільйонів гривень.

Максимальна сума фінансування проєктів:
  • із терміном виконання 2020 року – до 5 мільйонів гривень;
  • із терміном виконання в 2020-2021 рр. – до 10 мільйонів гривень.


Конкурс є колективним. Його учасниками можуть бути наукові групи, до яких входять вчені як із однієї, так і з різних наукових установ. Один науковець може бути представленим у максимум 2-х заявках, поданих на конкурс, і бути керівником лише в одній з них.

Науковий керівник та принаймні один виконавець проєкту повинні мати науковий ступінь, отриманий або визнаний в Україні, наукові публікації в періодичних виданнях, що індексуються Scopus і/чи WoS, та/або наукові монографії (для суспільно-гуманітарних наук) у відповідній галузі знань.

Із докладними умовами конкурсу, вимогами до проєктів і формами документів, можна ознайомитися в офіційному оголошенні.

Після закінчення прийому заявок, комісія перевірятиме їх на відповідність критеріям. У разі відповідності передаватиме на розгляд експертів – їх буде не менш як 3 на кожен проєкт, зокрема й іноземні експерти. Кожен експерт має повідомити комісію про відсутність конфлікту інтересів із авторами проєкту або заявити про самовідвід.

Оцінювання проєкту відбуватиметься за 5-бальною шкалою за 4-ма аспектами:

  • якість запланованого дослідження (ваговий коефіцієнт 0.2);
  • значущість проєкту для подальшого розвитку науки/техніки/технологій/ суспільства (ваговий коефіцієнт 0.3);
  • якість і реалістичність запропонованого плану виконання проєкту (ваговий коефіцієнт 0.3);
  • науковий доробок виконавців проєкту (ваговий коефіцієнт 0.2).
Оцінка за кожним аспектом визначається як середня зважена оцінка за кількома окремими критеріями. Кінцева оцінка проєкту вираховується як середнє зважене оцінок за аспектами. Для зручності отримана оцінка перетворюється в бали шляхом множення на 20. Тож максимальний бал, який може отримати проєкт, становить 100 балів.

За підсумками експертизи комісія конкурсу сформує рейтинговий список проєктів і надасть пропозиції щодо переможців та обсягу фінансування їхніх робіт. Остаточні результати затвердить наукова рада НФД, після чого їх оприлюднять на сайті Фонду.

«Тобто конкурс відбуватиметься за максимально чіткими та прозорими правилами й процедурами», – наголосив Леонід Яценко.

Комментарии (2)

Bal

10:56, 18 мая 2020

Подаю заявку. Протранжирю 10 млн_ з терміном виконання в 2020-2021 рр. Ищу группу единомышленников для конференции...

Patriot kr

16:29, 18 мая 2020

Засуньте подалі ваші проЄкти і озирніться навкруги в стінах свох вузів - доцентами та професорами працюють лише діти науковців, а достойні світлі голови або на копійки лаборантами, або дивляться в бік Польщі, або вже там.

Ссылка скопирована в буфер обмена