Як криворіжцям комфортно та продуктивно працювати з дому

Як криворіжцям комфортно та продуктивно працювати з дому

Фото: irestock

Під час всеукраїнського карантину багато компаній перейшли або планують перейти на віддалений режим роботи. Редакція сайту «Перший Криворізький» підготувала для читачів декілька порад, які допоможуть облаштувати комфортні умови для продуктивної роботи з дому та зв'язку з колегами.

Зазначимо, що за даними дослідницької групи Global Workplace Analytics, віддалені співробітники на 22% щасливіше офісних працівників.

Перед початком віддаленої роботи треба перевірити підготовку до неї. Переконайтеся, що ваша команда та ви забезпечені всіма необхідними інструментами та процесами, перш ніж переходити з роботи в офісі до роботи з дому. Google Україна радить після переходу на дистанційну роботу виконати ще кілька додаткових кроків для більш ефективної взаємодії:

1. Створіть конфіденційну бесіду для вашої команди, щоб залишатися на зв’язку. Група з електронними адресами усіх членів команди дозволяє швидко обмінюватися інформацією, а чат можна використовувати для швидкого обговорення. Наприклад, зручний месенджер для комунікації - Telegram.

2. Створіть спільний диск (його можна створити у електронній пошті), де ваша команда може зберігати, шукати та отримувати доступ до файлів з будь-якого пристрою.

3. Плануйте зустрічі заздалегідь. Запишіть події в календарі, створіть план обговорення та додайте до події відповідні документи.



Після підготовки та налагодження зв'язку з колегами, важливо пам'ятати те, щоб співробітники взаємодіяли один з одним. Ось декілька порад, як це організувати:

1. Проводьте відеоконференції, щоб залишатися на зв’язку зі своїми колегами.

2. Регулярно діліться завданнями та оновленнями. Незалежно від того, чи то через групу чату чи спільний документ, який усі оновлюють, або записи про те, що зроблено, – це чудовий спосіб залишатися на зв’язку, інформувати та слідкувати за виконаною роботою.

3. Дотримуйтесь робочого етикету.

4. Не витрачайте цілий день на відеоконференції. У вашому розпорядженні багато інструментів, щоб підтримувати зв’язок зі своєю командою: чат, спільний документ, коротка форма опитування чи швидкий конференц-дзвінок.


Також спеціалісти радять кожному члену команди знайти найбільш зручне місце для роботи. Можливо, доведеться спробувати декілька різних варіантів, перш ніж знайдете той, який підходить найкраще, щоб зосередитися на роботі.

Нагадаємо, що раніше редакція нашого сайту розповіла, чим криворізьким батькам зайняти дітей під час карантину.


Комментарии (8)

Ирбис

14:46, 24 марта 2020

Криворожцы они такие, хлебом не корми, дай поработать.

Бигль

15:50, 24 марта 2020

Криворожане, криворожане.

Александр Поль

15:03, 24 марта 2020

Проходчик на удаленке, маркшейдер на диване - звучит...

Бартамарлы курзал

17:58, 24 марта 2020

Вот я металлург,как мне работать дистанционно???Для кого эти статейки?

Белла

18:01, 24 марта 2020

Для офисных работников, у кого есть такая возможность..
Почему вы как дети малые..

Тaмeрлан

01:36, 25 марта 2020

У нас півміста гірників та металургів...ця стаття не для нашого міста

Белла

10:58, 25 марта 2020

А вторая половина не люди что ли?

Денис Антонов

18:23, 24 марта 2020

та может я от жены на работе отдыхал, а сейчас как?))

Ссылка скопирована в буфер обмена