У Кривому Розі створять центр єдиного номеру порятунку «112»

У Кривому Розі створять центр єдиного номеру порятунку «112»

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі створять центр єдиного номеру порятунку «112», до якого будуть підключені служби МНС, швидка допомога та поліція.

Про це повідомили на офіційному сайті виконкому Криворізької міськради.

Зазначимо, що у січні в Україні стартував пілотний проєкт «112». Впровадження системи буде в Києві, Київській та Дніпропетровській областях. Враховуючи географічне розташування Дніпропетровської області, у ній створять два центри «112» – у Дніпрі та Кривому Розі.

Питання організації та роботи центру «112» обговорили у Кривому Розі під час зустрічі у виконкомі Криворізької міської ради. На зустрічі були присутні міський голова Юрія Вілкул, заступника міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, керівництвополіції, МНС та швидкої допомоги.

«Створення регіонального центру системи у Кривому Розі дозволить здійснити розподілення дзвінків на 1/3 частину нашої області по кордону П’ятихатського, Софіївського, Томаківського районів», - сказав начальник управління ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Нагадаємо, що у Кривому Розі запрацювала комплексна послуга еМалятко.

Комментарии (4)

Доктор Ватсон

11:46, 12 февраля 2020

Коли собаці нічого робити, вона яйця лиже.

жулик

12:08, 12 февраля 2020

да нормальная это тема, не надо будет теперь полицаям через днепр звонить

drozd

13:57, 12 февраля 2020

Ну если сейчас через 103 скорую ждали 45 минут (сердечный приступ), то через 112 можно сразу и в ритуальные услуги звонить...

ivan68

19:57, 12 февраля 2020

В развитых странах один номер службы спасения. Например, 911. Люди уже давно изобрели этот велосипед и доказали, что такой сервис экономит драгоценное время в экстренных случаях. Видите ли, нытики, гораздо быстрее принять решение на пульте, нежели чтобы, например, полиция позвонит в пожарку или в скорую. Очень часто бывает ситуация, что на происшествие надо срочно выехать скорой помощи, пожарникам и полиции.

Ссылка скопирована в буфер обмена