В Кривом Роге почтили память жертв голодомора

В Кривом Роге почтили память жертв голодомора

Фото: Первый Криворожский

В этом году День памяти жертв голодомора выпал на 24-е ноября. Этот день ежегодно отмечается в Украине в четвертую субботу ноября.

В 16:00 в Украине, во всех городах и селах, объявляется общенациональная минута молчания, после чего по всей стране проходит акция «Зажги свечу».

Исключением не стал и Кривой Рог. У памятного знака жертвам голодомора и политических репрессий, в Центрально-Городском районе, собрались депутаты горсовета, районов, представители общественных организаций, предприятий города, студенты, школьники и простые криворожане, которым небезразлична эта трагедия, случившаяся с украинским народом в 30-е годы.

Напомним, что первоначально Указом президента Украины от 26 ноября 1998 года последняя суббота ноября объявлялась «Днем памяти жертв голодомора», затем Указом от 31 октября 2000 года этот день стал именоваться «Днем памяти жертв голодомора и политических репрессий».

 

Комментарии (9)

17:32, 26 ноября 2012

Поморозили дітей та і все. Батя так і не приїхав.. Срам...

17:55, 26 ноября 2012

та ну что там - тепло на улице было. и такие мероприятия надо для детей, а не для бати. Зрелище было впечатляющим.

19:22, 26 ноября 2012

[Гость] , Для кого "впечатляющим"?? У мене дитина краще багатьох істориків знає про голодомор, причому в цифрах...! А от стояти як ідіот з лампадками, які самі бігали по місту щоб купити - це ідіотизм.. Для галочки робиться. Хіба не так? З іншого боку - дякую жителям донбасу, що вже і мову скоро забудемо рідну.. в школах... От такая то історія, шановний..."Впечатляюще" :)))

Jula

19:57, 26 ноября 2012

[Гость] , я вот ходила вместе со своей школой и не жалею, что туда пошла.

18:00, 26 ноября 2012

Так от, голова ГПУ України Всеволод Балицький окреслює кількість жертв Голодомору 8-ма мільйонами. А Йосип Сталін у своїй приватній розмові з Черчиллем говорив про 10 мільйонів.

Ці цифри тільки на перший погляд різні. Адже Балицький казав про втрати від Голодомору тільки в УРСР, тоді як Сталін – про жертви всього українського населення СРСР. Як відомо, окрім України, геноцид українців відбувся також на північному Кавказі, Нижній Волзі та в Казахстані.

Це найбільш реальні цифри. І коли пан Кульчицький називає 3,4 мільйона загиблих від голоду українців, він мав би знати, що, за розрахунками відомого радянського демографа-дисидента Сергія Максудова, стільки від штучного голоду у 1933 році загинуло тільки українських дітей.

22:24, 26 ноября 2012

[Гость] ну хоть одно пробирочное отозвалось

23:07, 26 ноября 2012

Ірина Магрицька, голова Луганської обласної філії Асоціації дослідників голодоморів в Україні, Минулого року під час роковин Голодомору я була у Львові. Увечері там у вікнах багатьох будинків горіли свічки.
А в моєму рідному Луганську на цілий мікрорайон багатоповерхівок побачиш одну, максимум – дві свічки. Чому ж питання Голодомору 1932-33 років викликає більший інтерес на Заході України, аніж на Сході?
На перший погляд, це парадоксально, адже голоду в Західній Україні не було. Але кремлівські ідеологи Голодомору розраховували цим тихим геноцидом змінити українсько-європейську ментальність наших селян на радянсько-євразійську.
На превеликий жаль, їм певною мірою це вдалося.

23:18, 26 ноября 2012

на 3-й и 4-й картинках ребята плакаты держат- интересно узнать- их мусора не прогнали7

Jula

15:23, 27 ноября 2012

[Гость] случайный свидетель, нет не прогнали.

Ссылка скопирована в буфер обмена