У 2019 році 500 мешканцям області безкоштовно встановили коронарні стенти

У 2019 році 500 мешканцям області безкоштовно встановили коронарні стенти

Фото: Дніпропетровська ОДА

За минулий рік у Дніпропетровському обласному кардіологічному центрі установили безкоштовно стенти 500 пацієнтам, у яких діагностували гострий інфаркт. Вони потребували невідкладної меддопомоги. Про це повідомив Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА, пишуть на офіційному сайті.

Нагадаємо, що безкоштовні кохлеарні імпланти може отримати кожна криворізька дитина з порушеннями слуху.

Спеціалісти зазначають, що врятувати людину із гострим інфарктом міокарда може встановлення у судину коронарного стента. Цей невеличкий металевий каркас трубчастої форми допомагає відновити кровопостачання серця.

«Такі операції проводимо безкоштовно завдяки державній та обласній програмам. За допомогою стентування медики відкривають заблоковану судину і у такий спосіб відновлюють кровопостачання. Це майже безкровна операція, з коротким відновлювальним періодом. Але часто допомагає врятувати життя. Минулоріч установили стенти 500 пацієнтам, у яких діагностували гострий інфаркт. Вони потребували невідкладної меддопомоги», – зазначила директорка Дніпропетровського обласного кардіологічного центру Олена Лугова.

Читайте також: Документи по ремонту естакади криворізької «тисячкі» відправили на експертизу

Олена Лугова наголосила, що стентування людей із гострим інфарктом має бути проведено якомога раніше. Максимум – протягом 12 годин після того, як стався серцевий напад.

До обласного кардіоцентру пацієнтів для проведення стентування доставляє «швидка». Всього в Україні безоплатне стентування проводять у 42 кардіоцентрах. Вони є в кожній області. Центри працюють цілодобово і без вихідних, у режимі 24/7/365.

Нагадаємо, що на покупку ангіографа в криворізьку лікарню витратили 22 000 000 гривень

Комментарии (1)

Дед Чудодей

17:13, 31 января 2020

Як завжди безкоштовна допомога дістається лише шустрим пронирам

Ссылка скопирована в буфер обмена