Подія світового масштабу вперше у Кривому Розі – TEDxVechirniyBlvd 2020: Зв’язки з реальністю

Подія світового масштабу вперше у Кривому Розі – TEDxVechirniyBlvd 2020: Зв’язки з реальністю

Фото: Первый Криворожский

18 січня відбудеться унікальна для нашого міста подія — TEDxVechirniyBlvd 2020: Зв’язки з реальністю.

Під час TEDxVechirniyBlvd 2020 поділяться своїм досвідом 10 спікерів. Серед них — рок-музикант, мультиінструменталіст, вокаліст гурту «РояльКіт» Роман Гаман, який виступить з промовою «Українська культура — це вам не шаровари».

Родзинкою конференції стануть її наймолодші спікери — унікальні молоді криворіжці, українські та світові лідери з ментальної арифметики 10-річна Мирослава Щербина і 13-річний офіційний світовий «чемпіон чемпіонів» Владислав Безгінов.

ТЕD — це глобальна фундація, завдяки якій найцікавіші люди планети озвучують і поширюють свої найсміливіші, найдивовижніші ідеї, практики, досвід. Саме на першій конференції формату TED у Монтереї (штат Каліфорнія, США) 1984 року були представлені демоверсії перших компакт-дисків Sony, електронна книга, передова 3D-графіка від Lucasfilm та комп’ютер Apple Macintosh.

TED має три проєкти:

– конференцію TEDGlobal, яка проводиться в різних місцях по всьому світу (TEDx);
– TED Prize, яка заохочує своїх переможців виконанням одного бажання, що може змінити світ;
– серії аудіо- та відеоподкастів TED Talks, де публікується найкращий контент TED онлайн і абсолютно безкоштовно.

Щороку ТЕD об’єднує понад 2000 незалежних подій, які організовують і в мегаполісі Лос-Анджелесі, і в 30-тисячному Дхулікхелі в Непалі. Наше місто долучається до всесвітнього руху вперше. Подію йменуємо TEDxVechirniyBlvd. За процедурою і вимогами міжнародної спільноти перша конференція має бути прив’язана до району міста із залученням не більше 100 відвідувачів. Вдало її проводимо — здобуваємо право організувати захід великого масштабу з назвою TEDxKryvyiRih.



Чому в назві фігурує бульвар Вечірній?

«Це географічно посеред міста, — пояснює ліцензіатка TEDx у Кривому Розі Анна Ємельянова. — І саме тут нещодавно відкрився новий клуб, який дуже підходить під наше бачення TEDx. Тож ми радо докладаємо зусиль і робимо все необхідне, щоб наше місто вписалося в цю потужну всесвітню спільноту».

«Зв’язки з реальністю» — такою буде тема першої події. «Ми зберемо унікальних доповідачів, — розповідає куратор заходу Юлій Морозов, — мрійників, інноваторів, ідеалістів. Тих, що мислять нешаблонно, діють нестандартно. Людей із широкими горизонтами та сміливими думками. Для більшості вони відірвані від реальності. Принаймні видаються такими на перший погляд. І от саме 18 січня ми разом пошукаємо з тією непростою реальністю зв’язків. Упевнений — знайдемо їх багато».

Організатори переконані, що Кривий Ріг готовий до події. У нашому місті чимало фанатів цього формату, які чекали на появу TEDx саме тут. Без сумнівів, після першої події їх стане значно більше. Адже це унікальний стиль TED, де елементи наукової конференції, стендап-шоу і дружньої вечірки, поєднуючись, роблять дива.

Формат TED-конференції, започаткований 1984 року, уже безліч разів трансформувався, у кожному місті, країні щоразу він втрачав якусь маленьку рису первісного змісту і набував чогось нового, свіжого, залишаючи без змін базову ідею. Саме ця особливість TED і породжує численні дискусії навколо неї. Проте така гнучкість дає можливість кожному місту долучитися до світового руху, задавши новий вектор його розвитку. Ми маємо всі шанси стати прикладом якісної TEDx, спрямованість якої служитиме об’єднанню людей і поширенню правильних ідей.


Квитки можна придбати тут.

Місце проведення: бульвар Вечірній, 2-Б («Mad Brothers»).

Час проведення: 16:00.

Конференцію світового формату організовує команда TEDxVechirniyBlvd. Генеральний партнер — Об'єднання Відповідальних Громадян. Партнери — ШELTER+, Віконда, Brahma Films, Пеноком, Event Agency Passengers. Медіапартнери — інформаційні агентства "Перший Криворізький" та "Експерт-КР".

Офіційна ліцензіатка формату TEDx у Кривому Розі — Анна Ємельянова. Куратор заходу — Юлій Морозов.

Комментарии (11)

Тaмeрлан

22:13, 10 января 2020

Чого-чого?? Що гастролі Остапа Бендера в місті? Квитки ще й на це...

Тaмeрлан

22:14, 10 января 2020

"Сеанс одновременной игри с гросмейстером"

Kartbert

01:08, 11 января 2020

Что "доказала" Саманта Повер, министр обороны какой-то сшп, выступая в формате этой конференции. (Медленно читать и думать).

Mega777

22:48, 10 января 2020

TEDx 95-й квартал звучал бы круче

Защитник Горика

11:35, 11 января 2020

то к другому мальчику

Володя Винниченко

23:11, 10 января 2020

"ТЕD — це глобальна фундація, завдяки якій найцікавіші люди планети озвучують і поширюють свої найсміливіші, найдивовижніші ідеї, практики, досвід. Саме на першій конференції формату TED у Монтереї (штат Каліфорнія, США) 1984 року були представлені демоверсії перших компакт-дисків Sony, електронна книга, передова 3D-графіка від Lucasfilm та комп’ютер Apple Macintosh."
А ще у 2019 році на TEDx вкидались ідеї унормування педофілії і канібалізму. Не жарт.

Kartbert

01:03, 11 января 2020

Вот видишь, даже ты там можешь выступить. Флаг красный, серп и молот, и никто ничего за это тебе не скажет.

Шериф

09:00, 11 января 2020

Было это в конце какого то года. Путешествуя по сайтам, наткнулся на тест по оценке IQ. Ответил на вопросы и предчувствуя ублажение своего сознания высочайшими показателями, нажал на результат... "...отправьте смс хххххххх на номер хххх". Отправил. В ответ получил "вы успешно прошли авторизацию... отправьте смс хххххххх на номер хххх". На вторую смс счета на моем сотовом не хватило и я понял, что мой IQ значительно ниже чем у авторов теста. Погоревав о собственном IQ, восстановив счет на сотике, успешно забыл эту историю.
Отпразновав Новый Год, к концу продолжительных каникул, предоставленных для отходняка, и придя в состояние способное нажимать кнопки на клаве, решил погулять по инету... . наткнулся на тест по проверке зрения... ... Успешно ответив на вопросы нажал на результат... "отправьте смс хххххххх на номер хххх". Отправил. В ответ... "вы успешно прошли авторизацию... отправьте смс хххххххх на номер хххх". На вторую смс счета на моем сотовом не хватило... Больше я на свой IQ не надеюсь...

Spasaisya

11:27, 11 января 2020

Ого замахнулись так нехило ребята

Spasaisya

11:27, 11 января 2020

1криворожский, а будет онлайн?

Защитник Горика

11:34, 11 января 2020

та даже я бы пошел - только кто спикеры, кроме детей? а то купить билет за пол зарплаты и вдруг...

Ссылка скопирована в буфер обмена