Інхауси та юрисконсульти можуть представляти інтереси юридичних осіб у судах

Інхауси та юрисконсульти можуть представляти інтереси юридичних осіб у судах

Фото: Первый Криворожский

Тепер юридичних осіб в судах можуть представляти не лише керівники юридичних компаній, а й наймані працівники - інхауси (юристи, у яких є правовий відділ, - авт.) та юрисконсульти.

В Україні чинності набув Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва в суді органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення».

Цим законом розширили можливості самопредставництва у суді органів державної влади, органів влади АР Крим, місцевого самоврядування, інших юросіб незалежно від порядку їх створення.

Читайте також: Як правильно написати сучасне резюме і пройти співбесіду, - Служба зайнятості запускає освітній портал

Зміни внесли до частин 3 і 4 статті 56 Господарського процесуального кодексу України, частин 3 і 4 статті 58 Цивільного процесуального кодексу України та частин 3 і 4 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України.

Тепер юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Тобто представляти інтереси юридичних осіб у судах можуть не лише керівники адвокатських фірм, а й звичайні юристи.

Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Також юридична особа незалежно від порядку створення, суб’єкт владних повноважень, який не є юрособою, бере участь у справі через свого керівника або уповноважену іншу особу, відповідно до укладеного договору.


Комментарии (1)

Тaмeрлан

22:52, 12 января 2020

Забрали цими іноземними слівцями...не вже замість Докторів Хаусів - немає перекладу інхауса??

Ссылка скопирована в буфер обмена