Дніпропетровщина стала першою областю України, де стартував україно-німецький освітній проєкт

Дніпропетровщина стала першою областю України, де стартував україно-німецький освітній проєкт

Фото: Дніпропетровська ОДА

Дослідити закони фізики та явища природи шляхом експериментів тепер зможуть школярі Кривого Рого. В області стартував україно-німецький освітній проєкт «Мініфеномента». Першою до нього долучилася дніпровська школа №31. Там встановили 42 експериментальні станції. Про це пишуть на офіційному сайті облдержадміністрації.

Далі експериментальні станції відправляться «мандрувати» областю. Передусім до шкіл, які беруть участь у міжнародній програмі «STEM». Нині на Дніпропетровщині їх 45. На черзі і школи Кривого Рогу.
Зазначимо, що Дніпропетровщина стала першою областю України, де стартував проєкт «Мініфеномента».

Оригінальну освітню методику розробили у Німеччині. ЇЇ автор – професор Фленсбурського університету Луц Фіззер.

«Основна ідея проєкту «Мініфеномента» повернути дітей з віртуального світу до реального, відволікти їх від гаджетів та показати, що природничі науки – це цікаво. На таких стендах-станціях дитина сама може розпочати пізнання навколишнього світу, ставити питання та знаходити відповіді. Тобто, стати самостійним дослідником», – розповів автор методики Луц Фіззер.

Проєкт – частина україно-німецької програми «Розширений соціальний діалог в Дніпропетровській області» та «ЕХАМ Дніпро». Його втілює Федерація організацій роботодавців Дніпропетровщини спільно з організацією роботодавців Німеччини NORDMETALL та за підтримки обласної влади.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області кількість учнів зростає, а шкіл - зменшується.

Комментарии (7)

Дед Чудодей

11:53, 13 декабря 2019

Шкільне керівництво вилизує задок німецькій професурі. Скоро й дітей до цього примусять - европейські дяді-професори це обожнюють.

Белла

11:59, 13 декабря 2019

А если тётя, тогда спереди лижут, да? :)
Ух ты кааакой фантазер

Meндeлeeв

13:06, 13 декабря 2019

деду вылизали, он обрадовался, а оказалось шо то лубрикант

Meндeлeeв

13:22, 13 декабря 2019

Поддержать информационно важные, интересные проекты и инициативы, авторами которых станут старшеклассники Криворожского района, пообещала главный редактор сайта "Первый Криворожский" София Скиба вместе со своими коллегами-журналистами. Украиноязычная криворожанка, не предающая свой родной язык, напротив, бросающая вызов своим достоинством и грамотным украинским русскоязычной среде Кривого Рога, поделилась с молодыми людьми историей своей жизни, огромную роль в которой играют люди.

Meндeлeeв

16:12, 13 декабря 2019

репост з зеленого )))

Тaмeрлан

15:12, 13 декабря 2019

А я думав що собаки грають важливу роль в її житті...

Тaмeрлан

15:12, 13 декабря 2019

Ні, щоб дітей навчити виготовляти мет, самогон і тп...

Ссылка скопирована в буфер обмена