Громадські активісти провели тренінг для водіїв та кондукторів тролейбусів Кривого Рогу

Громадські активісти провели тренінг для водіїв та кондукторів тролейбусів Кривого Рогу

Фото: ГО «Рух без меж»

26 листопада члени криворізької громадської організації «Рух без меж» провели тренінг-інструктаж для 15 водіїв та кондукторів тролейбусів міста.

Про це пишуть члени ГО «Рух без меж» на сторінці у Фейсбук.

Голова організації «Рух без меж» Юрій Понькін та член ГО Олександр Хомич продемонстрували співробітникам комунального підприємства «Міський тролейбус», як правильно користуватися пандусом та транспортування по ньому людей на колясках.

«Часто при посадці у громадський транспорт тебе починають смикати, штовхати, підіймати, коли того не треба. Або навпаки не допоможуть там, де необхідно. Люди просто не знають як і що робити з такими «специфічними» пасажирами. От ми і вирішили розповісти і показати. Навіть запасну коляску привезли, але бажаючих сісти в неї не знайшлось. Окрім технічних питань, звичайно, розповіли про морально-етичні. Наприклад, про недоцільність вживання слова «інвалід», - сказав член ГО «Рух без меж» Олександр Хомич.

Нагадаємо, що нещодавно Олександр Хомич був номінований на премію Дніпропетровської ОДА.

Читайте також: Тільки один об'єкт у Кривому Розі отримав рекомендацію від організації Доступно.UA

Юрій Понькін зазначив, що кондуктори мають працювати з людиною під час того, як вона на візку заходить у громадський транспорт та попросити інших пасажирів звільнити шлях для входу та виходу людини з інвалідністю.

«Взагалі-то ідея тренінгу виникла також і у керівництва КП «Міський тролейбус» після нещодавнього неприємного інциденту між водієм автобуса і чоловіком на візку. І дуже приємно, що нам ідуть назустріч. Це важливо, особливо на порозі оновлення громадського транспорту. Може ж таки дочекаємось новенького низькопідлогового транспорту. Я гарантую, що людей з інвалідністю стане їздити містом більше в рази - пропозиція породжує попит. Вже розглядається можливість провести такий же тренінг з водіями автобусів», - сказав Юрій Понькін.

Читайте також: Без допомоги сторонніх людей на інвалідних колясках не потрапити в криворізький виконком


Комментарии (3)

Дед Чудодей

13:31, 27 ноября 2019

У них есть такое право или допуск к проведению инструктажей?

said

20:31, 27 ноября 2019

даже попрошайку с червоной приволокли

Тaмeрлан

21:58, 27 ноября 2019

А міні-ескалатори (щоб без допомоги сторонніх їх піднімало в салон) - багато коштують? Чи такого немає ніде в світі?

Ссылка скопирована в буфер обмена