Президент не підписав ЗУ, яким передбачено фінансування українських скаутів та вніс свої пропозиції

Президент не підписав ЗУ, яким передбачено фінансування українських скаутів та вніс свої пропозиції

Фото: Первый Криворожский

Президент України Володимир Зеленський вніс пропозиції до закону «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» та повернув його до Верховної Ради.

Зазначимо, що криворізьке представництво Пласту відмовилось прокоментувати новину, посилаючись на те, що Крайовий провід не опублікував свою офіційну позицію.

Депутати Верховної Ради попереднього скликання підтримали Закон «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України».
Законом регулюється порядок фінансової підтримки Пласту - національної скаутської організації України та визнає історичний внесок Пласту в громадянську освіту дітей та молоді, здобуття і становлення української державності.

Також цим Законом внесені зміни до 15 статті ЗУ «Про позашкільну освіту». Статтю доповнили новим абзацом, де визначено, що пластовий (скаутський) рух – один з напрямків позашкільної освіти, який забезпечує громадянську освіту вихованців і слухачів у формі навчання шляхом командної співпраці та системи малих груп, набуття навичок життя у природі та підготовку до волонтерської діяльності.

Читайте також: Бути волонтером - круто, - криворізькі пластуни переймають досвід старших товаришок

До ЗУ «Про культуру» теж унесли зміни. Першу статтю цього закону доповнили абзацом, у якому сказано, що пластові виховні частини – організаційні осередки дітей і молоді, які є членами скаутської організації України.

Пропозиції Президента надійшли 4 вересня. Поки пропозиції голови держави, які він вніс стосовно цього закону, не опубліковані.

19 червня 2019 року Закон України «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України» направили на підпис Президенту. 4 вересня Зеленський повернув Закон з пропозиціями.



Комментарии (9)

Трамвайчик

15:51, 04 сентября 2019

Ибо не***)

Белла

15:58, 04 сентября 2019

А я хочу чтоб вернули бесплатные кружки при школах

Тaмeрлан

17:01, 04 сентября 2019

Як згадаєш...по радіо, навіть з поляками та мадярами розмовляли...Тепер вже воно непотрібно з Телеграмами, Скайпами...

Трамвайчик

18:43, 04 сентября 2019

Лучше пусть вернут бесплатные треугольнички.

kok

16:41, 04 сентября 2019

Господи ...пионеры возвращаются. Пусть макулатуру с металлоломом собирают и будет им счастье

Тaмeрлан

16:43, 04 сентября 2019

Металолом і так алкаші з циганами розібрали...

kok

16:45, 04 сентября 2019

Так шо начнут ходить по квартирам и печенье продавать?

Тaмeрлан

16:59, 04 сентября 2019

"- Цукерка або смерть"!...зброї в країні багато

kok

16:52, 04 сентября 2019

Смех смехом но есть приоритеты и поважнее - пенсии поднять. А то складывается такое впечатление что президент безхребетный кто хочет тот и тянет. А бюджет то не бездонный. А пенсии по 1500 шт это как?

Ссылка скопирована в буфер обмена