У Кабінеті Міністрів України визначили базові лікарні у Кривому Розі

У Кабінеті Міністрів України визначили базові лікарні у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Базовими медичними установами у Кривому Розі стали лікарня №2 для дорослих пацієнтів та лікарня №8, у якій чиновники планують створити дитячий медичний центр.

Про це редакції інформаційного порталу 1KR.UA стало відомо з публікації у соц.мережі на сторінці Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Читайте також: У 2019 році медична сфера в Кривому Розі недофінансована на 267 мільйонів

Нагадаємо, що в Україні розпочалася реформа медичних закладів вторинного рівня. Запрацювати вона має вже у наступному році – так визначив Кабмін.

Чиновники зазначають, що департамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації сформував склад госпітальних округів області. До Криворізького госпітального округу за вибором Кабінету Міністрів України увійшли: міські лікарні №2, №7 та №17. А криворізька міська клінічна лікарня №8 у госпітальному окрузі має стати дитячою лікарнею інтенсивного лікування, де медична допомога дітям буде надаватися цілодобово та якісно.

Читайте также:
Криворожане несколько месяцев не могут воспользоваться эстакадой в тысячке из-за запланированного ремонта



«Зараз у лікарнях Кривого Рогу триває процес автономізації. Медичні заклади переходять у статус некомерційних підприємств, щоб підписати угоди з Національною службою здоров’я України та отримувати кошти. Лікарні, що не реорганізуються та не укладуть договір з НСЗУ, не зможуть отримувати фінансування із державного бюджету», - повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко зазначив, що обрання базових лікарень не означає, що інші лікарні міста будуть закриватися.

«...Не йде мова про закриття лікарень - це заборонено законом. Кабміном прописано, що заклади оптимізують та реорганізовують», - сказав Костянтин Мурашко.

Читайте також: Абсолютна нестача фахівців у криворізьких лікарнях, - заява начальника міського відділу охорони здоров'я

Комментарии (5)

Александр Поль

16:20, 12 августа 2019

Смотрим на Карту Кривого Рога, потом ищем 8ю больницу.
КАК МОЖНО БЫТЬ ТАКИМИ ТУПЫМИ?
Почему не 4я? Потому, что дед старый и ему все равно?

Тaмeрлан

19:57, 12 августа 2019

Можна було ще б "укрупнити"...з восьмої на Даманський і нормас...дітей з Інгульця везти і провідувати...

Лёлё

16:36, 12 августа 2019

А что будет с остальными больницами? Закроют? Остаются только две больницы № 7 на Даманском и № 17 в другом городе Ингулец. Цент города останется вообще без больниц? Пока доедешь до Даманского или на Ингулец , желание лечиться отпадет.

aleks78

19:25, 12 августа 2019

Кто вообще считал какое расстояние города и как можно рассматривать 7-ю гор. Больницу и 2-ю, расстояние между ними около 40 км. , кто про людей думал. Готовить петицию на сайте Президента о приостановке данного решения.

alex20019

20:46, 12 августа 2019

Прежде чем назвать 2ю больницу базовой ,может стоило бы поменять персонал? это самое ужасная больница постоянно хамят ,грубят, ночью никого недозовёшься!

Ссылка скопирована в буфер обмена