Евакуація з приміщень криворізьких судів може стати безпечнішою – пропозиція змін до будівельних норм

Евакуація з приміщень криворізьких судів може стати безпечнішою – пропозиція змін до будівельних норм

Фото: Первый Криворожский

Мінрегіон України оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Відтак наразі розглядається можливість проектувати у будівлях судів окремі шляхи евакуації з кожного відокремленого приміщення для кожної категорії відвідувачів і працівників: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За підрахунками експертів, це дозволить на 50% підвищити безпеку всіх учасників судового процесу у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації.

Крім цього, було запропоновано проводити зонування приміщень судів за категоріями відвідувачів/працівників, зокрема, розмежовувати потоки людей і проектувати окремі ліфти і сходові клітини для кожної з категорій: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів. Це дозволить ще мінімум на 30% підвищити безпеку кожного з них.

Нижче ви можете побачити приблизний план евакуації, яку планують запровадити в українських судах.

Комментарии (1)

Шериф

14:48, 11 июля 2019

Якщо так і будуть судити , як судять , то нічого їм не поможе . В країні 3 млн. стволів , а другого добра на всякі випадки життя і не порахувати .

Ссылка скопирована в буфер обмена