Криворізьких чиновників та комунальників попросили дотримуватися Закону України про мову

Криворізьких чиновників та комунальників попросили дотримуватися Закону України про мову

Фото: Первый Криворожский

7 травня на початку засідання «штабу з підготовки до зими» директор Департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий нагадав присутнім про те, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вступив у дію.

Чиновник стисло зачитав пункти Закону і наголосив на тому, що представники державного сектору, органів місцевого самоврядування, комунальники та інші мають спілкуватися українською мовою.

Іван Карий попросив колег, присутніх на засіданні, дотримуватися законодавства та спілкуватися державною мовою. Віднині засідання вестимуться українською.

Як з місця події передає наша журналістка, деякі присутні на засіданні, відмовилися говорити українською, мовляв, їм поки важко спілкуватися державною мовою.

Більшість керівників компаній-управителів доповідали російською мовою.

Іван Карий ще раз наголосив на тому, що Закон про мову вже діє й попросив колег усе ж говорити українською.

Про що говоритимуть чиновники - у наступних публікаціях.

Комментарии (3)

Пацифист 76

14:55, 07 мая 2019

Коротко о законе про сову. Чем бы дитя не тешилось лиш бы не руками. В Белоруссии два гос языка. Посмотрите как живёт страна.

Пацифист 76

14:56, 07 мая 2019

Закон про сову. Опечатка

krapiva

04:10, 08 мая 2019

Iвану КАРому треба менше КАРкати про мову, бо то не його дiло. Наведи лад у комунальному господарствi та свою розхлябанiсть не прикривай законами про молву.

Ссылка скопирована в буфер обмена