Як знайти необхідну інформацію про сімейного лікаря, терапевта, педіатра або медзаклад первинки

Як знайти необхідну інформацію про сімейного лікаря, терапевта, педіатра або медзаклад первинки

Фото: Первый Криворожский

Українські пацієнти, медики та керівники закладів первинної медичної допомоги зможуть знайти багато корисної інформації – від мапи медзакладів до вікової структури пацієнтів того чи іншого медзакладу. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Дані для українців знаходяться у відкритому доступі на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ) .

Інформація для пацієнтів

Пацієнт може знайти зручний для себе заклад, де працює сімейний лікар, терапевт або педіатр. Наприклад, ви шукаєте медзаклад біля дому або роботи. Можливо, для батьків важливо підписати декларацію дитині з педіатром, який знаходиться поряд з дитячим садочком. Або вам принципово отримувати послуги в приватних закладах, тож ви можете перевірити, які саме приватники уклали договір з НСЗУ та чи зручно вам до них буде їздити. Тепер ця інформація в повному обсязі відображається на карті за посиланням.

Там же пацієнт може знайти контакти закладу – адресу та номер телефону.

У дешборді реалізували довгоочікувану можливість дізнатися про свого лікаря більше. У системі відображаються всі лікарі, у яких є хоча б одна декларація. Ви можете перевірити, чи обраний вами лікар може ще брати пацієнтів.

Читайте також: Які аналізи і дослідження будуть безкоштовні для пацієнтів криворізьких лікарень

Для лікарів

Лікар може перевірити, скільки у нього пацієнтів, вікову структуру своїх пацієнтів та розмежування за статтю. Також сімейні лікарі, терапевти та педіатри можуть відслідковувати, чи має їх медичний заклад контракт з НСЗУ.

Для керівників медзакладів

Керівники медзакладів первинки можуть відслідковувати всі необхідні дані щодо своїх закладів: кількість декларацій у лікарів їхнього закладу, тенденцію підписання декларацій у своєму закладі.
Крім того, можна проаналізувати конкурентне середовище в своєму регіоні. Наприклад, відслідкувати, скільки лікарів відкрили власну приватну практику за останній місяць та спрогнозувати можливий відтік пацієнтів. Також вони можуть співставити кількість лікарів і декларацій у закладах поблизу або у тих, які працюють у подібних умовах і оцінити потенціал свого закладу.

Для органів місцевої влади та ДОЗ

Для тих, хто планує розвиток системи здоров’я області, району, міста, села чи ОТГ, система надає великі можливості для аналізу статистичних даних. Для стратегічного планування, наприклад, важливо визначити необхідну кількість лікарів та молодшого медперсоналу на певних територіях чи в закладах, їхню спеціалізацію. Є можливість планувати кампанії із заохочення стежити за своїм здоров’ям, відстежуючи, представники яких вікових груп найменше обрали своїх лікарів.

Також цей інструмент дозволяє вирішувати тактичні задачі. Наприклад, керівництво району може заохотити фахівця перейти з одного закладу до іншого, побачивши, де менше декларацій припадає на одного лікаря. Крім того, представники місцевої влади можуть побачити цілісну картину щодо укладання договорів закладами з Національною службою здоров’я.


Комментарии (4)

рим

09:57, 18 марта 2019

Лечили , человеку все хуже , хотели к другому доктору , сказали
искать по городу другого врача
, и переоформлять декларацию с другим доктором ,который возьмётся лечить , искали по всему городу , температура , в итоге человек чуть не умер , забрала скороя . В больнице выяснили воспаление лёгких .
Разве это не геноцид , разве это реформа , зачем вы так издеваетесь над людьми , отказывают от приема другого врача , пока его сам не найдешь по городу, и не перезаключишь декларацию .
В больнице все анализы платные .таблетки покупаем , два раза делали кардиограмму и берут по 40 гривен за кардиограмму .
Ну какая это реформа , что больному не оказывает доступную врачебную помощь , и человек должен умирать ,бегая по всему городу в поисках свободного врача ,разве это не геноцид .

никник

10:58, 18 марта 2019

Я был поражен молчанием средств нашей информации , которые о  проблемах собак пишут  , и молчат об  умирающих людях  , которые в городе просят помощи .
15 марта  не далеко от редакции 1 Kr.ua , состоялась  акция-митинг  людей  , жизнь которых  напрямую зависет  от гемодиализа почек  . В городе  этих  людей стали обрекают на мучительную смерть, ради наживы .Пациентам  в отделении гемодиализа поменяли аппарат для искусственного очищения крови на менее качественный ,  после  у людей появилось недомогание, головные боли , температура ,  слабость , и т.д .Мучая людей планируют   по сговору с бизнесом организовать частный  качественный   гемодиализ  ,  поэтому  стали мучать  людей  , которые могут умереть без гемодиализа в считанные дни или часы  .  Современное варварство от медицины  в  отделении гемодиализа ,  даже отказывают в консультации у узких специалистов , а с  отделении убрали врача  .

asddsa

12:34, 18 марта 2019

Да наша область зарабатывает столько как почти весь бюджет Беларуси .
А как так , что там этих людей полностью обеспечивают качественным лечением за счёт государства ,а здесь беспредел такой .
Ничего больные тут так не добьются , если хотят жить собраться и к юристу , в прокуратуру подать заявление с контролем Генеральной прокуратуры , обязательно в общеукраинскую прессу обратиться , телевидение . Иначе будут убивать ,сокращая очередь на гемодиализ ,и переводить на коммерческий ,на примере умерших от некачественного гемодиализа , отберут и квартиры .
Такое уже было в других городах , когда ухудшали ценой жизни пациентов гемодиализ , не проводили обследование об ухудшении здоровья и т.д. и вынуждали переходить на коммерческий гемодиализ .

каспеpS

12:50, 18 марта 2019

Это гибридный  геноцид, который не только целенаправленно проводят , но и целенаправленно скрывают .
Это значит только то, что он  только более циничен и жесток , чем мы можем  предполагать

Ссылка скопирована в буфер обмена