У Кривому Розі відбулось перше засідання із новою головуючою ОВК 33

У Кривому Розі відбулось перше засідання із новою головуючою ОВК 33

Фото: Первый Криворожский

9 березня відбулось чергове засідання окружної виборчої комісії у 33 окрузі.

Новопризначена голова ОВК Ірина Шевель звернулася до присутніх членів комісії з вітальним словом і попросила більш досвідчених колег допомагати їй в роботі. Висловив таку готовність Валентин Орлов.

Ірина Шевель додала, що передача справ і матеріальних цінностей від колишнього голови ОВК Олексія Куща відбулась без претензій. Питання є лише у зв’язку із ситуацією щодо залишених без підпису протоколів засідань.

Головне питаннями, яке розглянули на засіданні - проблеми із наявністю найманих працівників, частина з яких відмовилась працювати у зв'язку зі зміною голови ОВК #33.

Також розглядались поточні питання дотримання графіку формування дільничних комісій, а їх, нагадаємо, у Територіальному виборчому окрузі №33 є 88.

Говорили і про можливу небезпеку, яка може виникнути у приміщеннях, де працює окружна виборча комісія.

7 березня, коли в одній із навчальних аудиторій члени комісії чергували до опівночі, у присутності тодішнього голови було озвучено питання про те, що член комісії Ірина Березова навмисно забрала із собою ключі від аудиторії, де зберігається виборча документація і печатки ДВК (88 штук).

Членкиня комісії намагалась пояснити чому не повернула вахтеру ключ - стверджує, "забула", "посіяла".

У той же час, одна із членкинь комісії Софія Ткачова заявила, що дізналась від вахтера авіаколеджу, де розташована ОВК, про те, що 8 березня, до приміщення ОВК 33 приходив невідомий молодий чоловік, який назвався членом комісії, але ніяких посвідчень при цьому не пред'явив.

Зазвичай ключі від аудиторій, де працює окружна комісія, надаються тільки чотирьом особам, список яких зберігається у вахтера. Цього разу ключі від вахтера чоловікові не знадобилися, він відкрив приміщення, де знаходяться сейфи, самостійно.

Коли це з'ясувалося, члени комісії намагались отримати пояснення, але Ірина Березова категорично відмовилась повідомити дані про особу, якій вона передала ключі.

Таким чином, не маючи повноважень проводити будь-які допити чи інші дії, що відносяться до сфери діяльності слідчих органів, комісія прийняла протокольне рішення: доручити члену окружкому Сергію Петризі скласти звернення до правоохоронних органів з щодо незаконної передачі третім особам ключів для доступу у приміщення, де зберігається виборча документація та печатки для дільничних виборчих комісій.


Комментарии (7)

Abu

09:55, 11 марта 2019

Новость подана на уровне разговора двух трехлеток в песочнице,и неплохо бы ставить подпись под своими перлами-город должен знать своих героев поименно.Позорище!!

Пацифист 76

11:03, 11 марта 2019

Недожурналисты первого кр. Ладно ваши новости на уровне дворовых сплетен по типу одна бабка сказала. Нет ни журналисткой этики ни ответственности за поданую информацию. Но вы и безграмотные на всю голову

Пацифист 76

11:08, 11 марта 2019

В русском языке нет слов членкиня депутатка директорка и остальные ваши коверкания.

Пацифист 76

16:05, 11 марта 2019

О началось. Так і в українській мові такого слова як членіня не має))). Неуч а все туда же. Менделеев ты и в жизни такой дерзкий и грозный как на сайте???

Пацифист 76

16:39, 11 марта 2019

Иногда пишешь нормальные комменты. Иногда такую ***. личность многогранная. Правильно государство свободное. Не путай свободу с беспределом.

Пацифист 76

18:47, 11 марта 2019

Учту.

Elef

21:56, 11 марта 2019

На цій дільниці відбувається взагалі казна що! Її перенесли за розпорядженням одного з нардепів до авіаколеджу, директор якого дав згоду на це, щоб переобратися на новий термін. Повноваження директора авіаколеджу спливають наприкінці березня.

Ссылка скопирована в буфер обмена