Більшість мешканців Дніпропетровської області, які хворіють на кір, не мають щеплень

Більшість мешканців Дніпропетровської області, які хворіють на кір, не мають щеплень

Фото: Первый Криворожский

За два місяці 2019 року на кір захворів 331 мешканець Кривого Рогу та Дніпропетровської області. Більшість із них не мали щеплень від недуги. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Також у департаменті зазначили, що із загальної кількості хворих - 331, щеплень не мали 253.

Читайте також: Міськздрав підтвердив інформацію про смерть жінки, яка хворіла на кір

Нагадаємо, що дев’ятеро з десяти нещеплених людей або тих, хто не хворів на кір, можуть занедужати після контакту із хворим.

Симптоми недуги – висока температура, кашель, нежить, висипи. Кір може викликати серйозні ускладнення: пневмонію, вушну інфекцію, енцефаліт.

Також у департаменті охорони здоров’я нагадали, що від кору захищає лише специфічний імунітет, який формується завдяки вакцинації. Її треба проводити згідно з Національним календарем. Дітям, які до 6 років не вакцинувалися, варто зробити два щеплення з інтервалом у місяць.

Для дітей вакцини безкоштовні. Безоплатно їх також можуть отримати нещеплені дорослі до 30 років, якщо вони контактували з хворими.


Комментарии (3)

95

12:15, 07 марта 2019

Ага. С прививками тоже болеют.

Эйяфьядлайекюдль

17:33, 07 марта 2019

Когда покупают штампики, устраивая детей в школы и садики, болеют точно.

Апполинария Планк

12:49, 07 марта 2019

и правильно - лучше идти "против системы" и отстаивать своё тупое мнение, но болеть теми болячками, которые цивилизация забыла ещё лет 50 назад.

Ссылка скопирована в буфер обмена