ГПУ готова негайно завершити слідство справи про розстріли на Майдані, - Луценко

ГПУ готова негайно завершити слідство справи про розстріли на Майдані, - Луценко

Фото: YouTub

У Дні пам’яті загибелі Небесної сотні, 20 лютого, Генеральний прокурор України Юрій Луценко пояснив тривалість розслідування розстрілу на Майдані великим обсягом роботи. Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: В Україні засудили президента-втікача до 13 років позбавлення волі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що у справі щодо організаторів розстрілів - 988 томів. Зловмисники з числа вищого керівництва держави та середньої ланки правоохоронних структур перед втечею фактично намагалися знищити все. Сервери були викинуті або розгромлені, стволи автоматів були розпиляні і затоплені, документи були вилучені і спалені. У ГПУ стверджують, що слідчим та прокурорам таки вдалося встановити всю картину трагічних днів фактично посекундно, в усіх місцях, де відбувалися героїчні події Майдану, і злочинні дії тих, хто наказав розстріляти мирних демонстрантів.

«Говорячи про першу справу - справу розстрілів на Майдані - я цілком усвідомлюю, що це не тільки мій обов’язок як Генпрокурора, але і громадянський обов’язок як людини, яка була на одному боці барикад із майданівцями.

Напевно для мене це найпринциповіше, найважче питання, чому так довго йде розслідування», - сказав Юрій Луценко.

Також Юрій Луценко повідомив про справу щодо Ігоря Безлєра, який фактично був разом із Ігорем Стрєлковим зачинщиками гібридної, а потім і повномасштабної агресивної війни проти нашої країни, яку веде військова прокуратура.

«Обидві справи я хочу презентувати з огляду на те, що Генеральна прокуратура України готова негайно завершити слідство по цим справам, пред’явити матеріали для захисту і передати їх до суду в разі прийняття Верховною Радою України рішення про продовження можливості досудового та судового заочного засудження», - сказав Генеральний прокурор України.

Комментарии (5)

Sokker

13:54, 21 февраля 2019

Да, да, злоумышленники из прошлой власти и деревья с застрявшими пулями поспиливали и уничтожили. И тут вдруг (через 5 лет и перед президентскими выборами) они готовы завершить следствие о расстрелах на Майдане. 5 лет думали как бы половчее сфальсифицировать, и тут вдруг осенило.
И да, огромный объем работы, на целых 5 лет (и это еще не предел, если власть не переменится, то еще 5 лет расследовать будут).
Правда, после такой «мелочи», как 2-я мировая война, которая окончилась 2 сентября 1945 года, и продолжалась 6 лет и 1 день, уже через два с половиной месяца, 20 ноября, начался Нюрнбергский трибунал. Но ясно, что там объем был значительно меньше. Мы верим…

Эйяфьядлайекюдль

21:25, 21 февраля 2019

Еще один посетитель инфопомоек. Выедь дальше Кривбасса хоть раз, съезди в столицу, найди эти спиленные деревья и сделай селфач.

yura36,6

14:56, 21 февраля 2019

Мало того что они перед побегом распилили стволы и утопили бумаги , так они ещё потом вернулись и спилили все ветки с деревьев где пули застряли . Скотынякы .

Эйяфьядлайекюдль

21:21, 21 февраля 2019

Юра, ты копрофаг, пожиратель фейкового дерьма. Даже не проверяя. Чавкая. Зачем тебе мозг вообще?

kok

11:37, 24 февраля 2019

Во как зашевелились перед выборами.... так прям все за правду и защиту справедливости...

Ссылка скопирована в буфер обмена