Пацієнти повністю забезпечені лікуванням проти туберкульозу, - Міністерство охорони здоров’я України

Пацієнти повністю забезпечені лікуванням проти туберкульозу, - Міністерство охорони здоров’я України

Фото: rbc.ua

Пацієнти українських лікарень повністю забезпечені лікуванням проти туберкульозу. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

За інформацією редакції сайту «Перший Криворізький» протитуберкульозні диспансери міста повністю забезпечені безкоштовними ліками для пацієнтів.

У Міністерстві повідомили, що у 2018 році показник захворюваності на туберкульоз зменшився майже на 2% (у порівнянні з минулим роком). Наразі в Україні проходять лікування понад 20 тисяч людей.

Читайте также: Діти отримуватимуть єдине щеплення БЦЖ проти туберкульозу

Також у Міністерстві стверджують, що в Україні закупівлі ліків проти туберкульозу збільшилась до 39 разів за відповідною програмою у порівнянні із 2014 роком.

Ціни на препарати проти туберкульозу, закуплені міжнародною організацією «Пацієнти України», у порівнянні із закупівельними цінами МОЗ України у 2014 році знизилися до 10 разів. Наприклад, препарат Лінезолід міжнародні організації купили за ціною в 10,6 раза нижчою, ніж МОЗ України у 2014 році. Це дало змогу цього року закупити у 39 разів більше таблеток у порівнянні з 2014 роком. Препарат Моксифлоксацин обійшовся державі цьогоріч у 7 разів дешевше, ніж чотири роки тому. Кількість закупленого препарату збільшилась у 1,6 раза.

Тільки за трьома основними препаратами – Капреоміцин, Моксифлоксацин і Лінезолід – заощаджено більше 17 мільйонів доларів.

Загалом на закупівлю ліків проти туберкульозу цього року виділено 444 мільйонів гривень. У бюджеті 2019 закладено 496 мільйонів гривень на відповідну закупівлю.



Ссылка скопирована в буфер обмена