На правах рекламы

Фахівці з усієї України шукатимуть шляхи вирішення екологічних проблем на форумі «Криворізька зелена стратегія»

Фахівці з усієї України шукатимуть шляхи вирішення екологічних проблем на форумі «Криворізька зелена стратегія»

Фото: Прес-служба К.Усова

14 грудня Кривий Ріг вдруге прийматиме екологічний Форум «Kryvyi Rih GREEN Strategy. Криворізька зелена стратегія», покликаний вирішувати екологічні проблеми промислових міст України. Цього року дискусія вестиметься навколо питань екологічного моніторингу, скиду шахтних вод та роботи нового Закону «Про оцінку впливу на довкілля».

Організатори форуму громадська спілка «Екологічна рада Криворіжжя» та народний депутат України Костянтин Усов стверджують, наразі у Кривому Розі достеменно невідомі реальні показники забруднення повітря, ґрунту та води, адже система моніторингу не працює так, як повинна. Окремі дослідження проводяться управлінням екології виконкому, промисловими підприємствами, громадськими організаціями в т.ч. міжнародними, проте вони не дають можливості комплексно оцінити стан екології в місті.

Проте навіть цю проблему можна вирішити, якщо підійти системно. Перші кроки зроблено, зокрема, і в Законі «Про оцінку впливу на довкілля».

Болючі для криворіжців теми у доповідях розкриють українські вчені, представники Міністерства екології, обласні та міські чиновники, фахові екологічні громадські діячі та профільні відомства, які повинні стежити за станом довкілля. Також до дискусії долучаються представники найбільших криворізьких промислових підприємств - ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Метінвест. До Кривого Рогу приїдуть активні представники органів місцевого самоврядування, народні депутати та владні представники інших промислових міст України, які поділяться своїм досвідом.

«Напрацювання рішень та формування міської екологічної політики, вимагає докладного аналізу причин, закономірностей та наслідків забруднення атмосферного повітря – говорять представники громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя». – Впевнені, міжнародний та всеукраїнський досвід колег-фахівців дасть змогу випрацювати максимально ефективний механізм взаємодії промисловості та громадськості, а зменшення шкідливих викидів стане об’єктивно вимірюваним»

«Форум «Зелена стратегія» - екологічна подія року для України, - говорять у Команді Костянтина Усова. - Кількість фахівців та експертів, чиновників та інших представників владних повноважень, які відповідають за те, чим ми дихаємо, буде величезною. Ми навмисне збираємо лише вузьких спеціалістів, які дійсно можуть обґрунтовано говорити про екологічну ситуацію таких міст, як Кривий Ріг».

Трансляцію форуму можна буде дивитися онлайн у мережі фейсбук та в ефірі телеканалу «Перший міський» з 10:00 до 17:00 у п’ятницю 14 грудня.



Комментарии (10)

Пацифист 76

17:48, 12 декабря 2018

Не симпозиумы собирать а работать нужно. Перестаньте сбрасывать отходы в речки. Отключать ночью экологию на арселоре . Из отдела по благоустройству создайте муниципальную экологическую милицию( инспекцию с силовым подразделением) и систему штрафов в горбюджет.

sandro1

22:55, 12 декабря 2018

О Менделюша, давно тебя слышно не было, отдыхать небось ездил в теплые страны? А как ты прокомментируешь, тот факт, что Арселор в очередной раз попросил и получил отсрочку по эко обязательствам?

stagnash

09:49, 13 декабря 2018

Серьезно? Советую поднять тухес и заглянуть на РОФы ГД , как там супер кассетные фильтры работают ( Оне стоят, красивые такие, но не работают).
В аглоцехах давно был, сказочник? Советую прогуляться и посмотреть своими глазами, очень впечатляет.

sandro1

22:57, 12 декабря 2018

Вы смеетесь? Порох с индусом в друзьях ходят, разве вы не помните как после последней их встречи, все дела буквально за день порешали

Викушка

10:40, 13 декабря 2018

АМКР так чадит с включенной газоочисткой, просто она устарела лет 100 назад,и почти не работает. Вот и все.

mandarinka312

22:31, 12 декабря 2018

Проблема в том, что зачастую такие форумы реальных вариантов решения проблем не предлагают, а только в духе "против всего плохого и за всё хорошее". В итоге пообщаются и разъедутся по своим городам хвастаться как продуктивно провели время.

каракпс

08:27, 13 декабря 2018

Права на все 100 процентов

Костян4ик

22:48, 12 декабря 2018

70% решения проблемы в нашей стране, зависит от наших избранников, очень жаль, что вопрос экологии, стоит у них на последних местах

Sergi

10:05, 13 декабря 2018

может это и важное событие, но не имеющее смысла как по мне, форуму важны, но людей убирать за собой это не заставит, пока не будут действовать жесткие штрафы

Викушка

10:37, 13 декабря 2018

Интересно найдут ли какие-то варианты решения проблем,или просто соберутся, побухают и разойдутся?

Ссылка скопирована в буфер обмена