Краще разом: у Кривому Розі люди з інвалідністю готують виставу для містян

Краще разом: у Кривому Розі люди з інвалідністю готують виставу для містян

Фото: Денис Лопатинський

Криворіжці впроваджують інклюзивно-громадський проект «Краще разом», який спрямований на розвиток співпраці та побудову зв’язків між людьми з інвалідністю та іншими городянами.

Ексклюзивно нашій редакції організатори проекту повідомили, що вистава готується за мотивами одного з творів Льюїса Керрола.

Організовують цей незвичайний для нашого міста проект волонтери культурно-громадського центру ШELTER+. Реалізовується він вже втретє.

У рамках цього проекту криворіжці з інвалідністю готують виступи для українського загалу. Вже у жовтні всі учасники проекту почали готуватися до прем’єрних показів перфоменсу у Кривому Розі та ще у двох великих містах України. У яких саме - наразі не повідомляють.

Читайте також: Рівні рівності: в Кривому Розі стартує фест документального кіно

Зазначимо, що учасники попередніх проектів «Краще разом» вже неодноразово брали участь у виставах. Наприклад, криворіжець Тарас Верхоломчук зіграв у виставі "Хутряна тата".


фото з репетицій надані редакції співавторами проекту (автор Денис Лопатинський)

До «Краще разом» долучились криворіжці віком від18 до 35 років. Усі вони професійно або аматорськи займаються театральним мистецтвом, танцями, музикою тощо.

Коли виставу можна буде побачити у нашому місті - редакція повідомить додатково. Слідкуйте за оновленнями тут.

Також організатори розповідають, що реалізація цього проекту стала можливою завдяки фінансовій підтримці та сприянню Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив (Embassy of Canada in Ukraine) та Посольства Великої Британії в Україні (British Embassy, Kyiv).

Комментарии (2)

Икра черная

18:35, 28 ноября 2018

які молодці ці люди все ж! так мило знати, що працює хоч хтось над інклюзією

Эйяфьядлайекюдль

20:33, 28 ноября 2018

Никогда не слышала об этом проекте. Идея замечательная. Люди стараются по возможности жить насыщенной жизнью и не зацикливаться на недуге. Это уже само по себе хорошо. Но если они еще и найдут поддержку и одобрение окружающих, будет вообще супер. Обязательно сообщите о дате спектакля. Постараюсь придти.

Ссылка скопирована в буфер обмена