Хочеш з комфортом доїхати поїздом - плати більше: Укрзалізниця планує розділити поїзди на класи

Хочеш з комфортом доїхати поїздом - плати більше: Укрзалізниця планує розділити поїзди на класи

Фото: epravda.com.ua

Укрзалізниця планує розділити поїзди на класи «комфорт», «стандарт» і «економ» до кінця осені. Про це повідомив менеджер «Укрзалізниці» Олександр Красноштану у інтерв'ю інформаційному виданню «Економічна правда».

Розподіл поїздів повинен був статися раніше, але все затрималося через те, що у Міністерстві інфраструктури досі не ухвалили зміни до правил перевезень.

Читайте також: Від десертів до супів: чим українців годуватимуть в поїздах

Також Олександр Красноштан зазначив, що суть розподілу полягає в тому, щоб пасажир чітко розумів, за що він платить. Такі заходи, вважають в «Укрзалізниці», дозволять скоротити кількість клієнтів, незадоволених послугами компанії.

Додаткові поїзди не вводитимуться, процедура торкнеться лише наявного рухомого складу. Якщо на маршруті кілька поїздів, їх розділять на три класи, якщо поїзд тільки один, йому дадуть «економ-клас». Також представник українського перевізника зазначив, що «економ» — дешевше, але не варто очікувати високого рівня комфорту при подорожі на 800 кілометрів за 130 гривень.

«Якщо за маршрутом ходить тільки один поїзд, якому немає альтернативи, то це повинен бути «економ». Якщо ж, наприклад, між Києвом і Львовом курсують 16 пар поїздів, то деякі з них ми можемо перевести в категорію «комфорт». Обов’язково на маршруті повинен бути «економ-поїзд», щоб соціально чутливі верстви населення, для яких важлива ціна, могли подорожувати доступно. Суть розподілу в тому, щоб пасажир чітко знав, за що він платить», — розповів Олександр Красноштан.

А в поїздах класу «комфорт», стверджує менеджер «Укрзалізниці», будуть нові вагони, вони будуть рухатися на дві години швидше, мати більш зручний графік відправлення і прибуття, більш високу якість комплектів постільної білизни.

Читайте також: Українці перестануть потіти у поїздах, бо зможуть вибирати вагон з кондиціонером онлайн


Комментарии (3)

Sannka9

21:06, 31 октября 2018

И каким тогда будет поезд 076П?

Kartbert

09:03, 01 ноября 2018

Дрезины запустят?

Хорунжий СУХСенко

15:06, 15 декабря 2018

Лучше бы разделили по стоимости на места: нижние полки, верхние, боковые, возле туалета

Ссылка скопирована в буфер обмена